Home » България » ВМРО: Търсим национално помирение, то ще започне от патриотичните сили

ВМРО: Търсим национално помирение, то ще започне от патриотичните сили

Сподели новината

Целта ни не е да бъдем вождове, да влизаме в парламента и да ставаме министри, а да служим на Отечеството. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който също така посочи „обединение на базата на патриотизма и консервативните ценности“ като един от вариантите пред партията за явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли.

„Най-логично за ВМРО е да се яви на тези предсрочни избори самостоятелно. Не се страхуваме от нищо, спокойни сме и няма от какво да се срамуваме“, заяви зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на „Денят ON AIR“.

Това е от позицията на над 116 хил. избиратели, които гласуваха за ВМРО в една тежка изборна кампания, и от позицията на най-голямата политическа сила в патриотичния сегмент, добави той.

„Но след този 27-дневен парламент, който беше манифестация на политическия егоизъм, на политическата конфронтация, този къс парламент, който показа единствено политическата импотентност на треторазрядните политически играчи, които дефилираха на сцената, се поставя въпроса за отговорностите пред страната“, изтъкна доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Хората според него искат авторитети и парламент, който да е много по-различен от 45-ия. От ВМРО предлагат:

„Търсене на съгласие, търсене на национално помирение. Това е много необходимо на фона на това, което видяхме този месец, и то ще започне от патриотичните сили. Ние се обръщаме към патриотичните сили, които са и по идеи, и по избиратели най-близки до нас“, обяви зам.-председателят на ВМРО.

И посочи, че в едно патриотично обединение биха влезли партиите от бившата коалиция „Обединени патриоти“ – НФСБ и „Атака“, но и „Воля“ и КОД. Формулата за такова обединение е следната:

„Мнението ни е, че вождовете се карат и страдат общите интереси. Затова Каракачанов даде предложение, той е готов и апелира лидерите на патриотичните сили да направят крачка встрани и да дадат път на младите, да дадат път на обединението на хората“, каза събеседникът на Ганиела Ангелова.

Приоритетите на ВМРО и на евентуалното патриотично обединение ще са справяне с демографската криза, подкрепа на средния и дребния бизнес, както и насочване на геополитическата ориентация на страната към българските национални интереси, а не към „робуване на Изток и на Запад“. И на последно място – конституционни промени, които са главният инструмент за смяна на системата, посочи доц. Михов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената