Home » България » Въведоха система за самостоятелно сканиране на бордните карти на Летище София

Въведоха система за самостоятелно сканиране на бордните карти на Летище София

Сподели новината

Летище София въведе система за самостоятелно сканиране на бордните карти при първата проверка, предаде dariknews.bg.

С новата система всички пътници вече сами сканират баркода на бордните си карти още на ниво 0 на Терминал 2.

При правилна бордна карта вратите се отварят сами и пътниците се качват на следващото ниво за проверката на скенерите. Засега все още има и проверка на място от служители на летището, като с времето ще отпадне. Бордните карти могат да бъдат електронни или хартиени.

С въвеждането на новата система вече няма да има струпване на пътници при сканирането на бордните карти, където в момента има само три гишета- Служителите ще продължат да помагат на пътниците при сканирането и ще напътстват тези с проблемните баркодове.

Системата е нова за България, но не и за Европа – по-големите летища отдавна са въвели този начин за облекчаване на опашките.

През тази година Летище София планира да въведе в експлоатация още самостоятелни гишета за чекиране на багаж, където пътниците сами ще си мерят куфарите, ще си поставят стикерите и ще ги пускат на лентата.

Поставете оценка:
4.3

Оценка 4.3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар