Home » България » В зоопарка в Бургас вече има броненосци

В зоопарка в Бургас вече има броненосци

Сподели новината

В зоопарка в Бургас вече има броненосци

Снимка: KMcCall от Pixabay

Двойка броненосци са най-новите обитатели на зоопарка в Бургас. Те са пристигнали със специализиран превоз от европейски зоопарк. Редките животни могат да се видят още в три зоопарка в Европа, затова появата им в Бургас предизивика интерес. Броненосците се чувстват добре и имат апетит.

Животните от този вид са сложни за отглеждане, тъй като се нуждаят от специфична храна, определена температура и влажност на въздуха, съобщават от зоопарка. Броненосците са плацентни бозайници, които притежават жилава вкостенена броня. Тя е изградена от множество еластични пояси, които поради своята разтегливост улесняват придвижването на животните.

Броненосците са единствените животни на планетата, които се раждат по 2 или 4 малки и винаги от един пол – мъжки или женски. Те се раждат с мека броня, която за часове се втвърдява и става като щит.
 
Дължината на различните видове броненосци е от 15 сантиметра до метър и половина заедно с опашката. А ноктите са най-силното им оръжие. С тях те могат лесно да изкопаят дупки и в най-здравия термитник, защото термитите са им любима храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар