in

Ген. Атанас Атанасов: Бойко Рашков би станал един добър главен прокурор

“Докога трябва някой отвън да ни казва какви са нашите проблеми и че трябва да се вземат мерки те да бъдат решени? Това отекна толкова силно, защото дойде от високо място като САЩ”.

Това каза съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов в предаването “Панорама” по БНТ. Повод за думите му бяха санкциите, които САЩ наложи на българи, сред които бизнесменът Васил Божков и бившият депутат от ДПС Делян Пеевски.

“Днес прочетох един доклад за “Автомагистрали” – хванах се за главата. Откакто ГЕРБ падна от власт, ние в ДБ сме се превърнали в бюро “Жалби” за всякакви корупционни схеми, ужасни неща. На 11 юли ще минат изборите, ние ще сме в следващия парламент и тази информация ще бъде проверена”, заяви Атанасов.

Попитан ще предостави ли доказателства, че управлението на ГЕРБ е подслушвало опозиционни политици, Атанас Атанасов посочи: “Аз съм гражданин, не мога да разследвам каквото и да е било. За това има институции”.

“Подаденият от мен сигнал, че има незаконно подслушване, обаче беше потвърден от вицепремиера и вътрешен министър и от министър-председателя. Има много сериозна вътрешна съпротива в службите. Проблемът е законов – в Закона за специалните разузнавателни средства има вратичка и тя трябва да бъде затворена в следващия парламент”, подчерта съпредседателят на ДБ.

“Имам доверие на г-н Рашков, независимо от някои негови по-енергични изказвания. Виждам, че той има желание да разкрие тези подслушвания. Бойко Рашков би станал един добър главен прокурор”, отбеляза Атанасов.

По думите му българското общество подкрепя радикална съдебна реформа.

Попитан дали на тази основа може да бъде съставено правителство с участието на ДБ, Атанас Атанасов заяви: “Не е задължително всички наши цели и желания да съвпадат с останалите, но съм убеден, че след 11 юли трябва да бъде направено всичко възможно да бъде съставено правителство. Хората искат промяна. Тази промяна трябва да бъде направена от легитимна власт”.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

4ba7461b70c34b648d44a860da5c2543

Васил Божков: Улеснявам правителството. Ето списъка с близките до мен лица

768x432 11

Радев: Системата е прогнила, Рашков изпълнява отговорно своята мисия