in

Георги Панайотов: Ако вътрешната обвивка на черната кутия не е повредена, ще разберем какво се е случило

Ако вътрешната кутия на черната кутия е здрава и не е повредена, това ни дава надежда в рамките на деня да имаме нужната информация. Ще има яснота за всички параметри на полета, режима на работа, траекторията, дали пилотът е предприел нещо внезапно и да не е успял да ни информира. Трябва да престанат всички спекулации, които се въртят по медиите – говорим за памет на един български герой майор Валентин Терзиев. Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов пред журналисти в Стара Загора.

Министърът подчерта, че ако кутията не е повредена, то още днес ще бъде разяснено какво се случило по време на разбиването на МиГ-29 в Черно море.

Той отправи своите благодарности към военномореските сили, началника на отбраната и всички други, които успяха да изпълнят плана за търсенето, откриването и изваждането на кутията успешно. Спомена и варненска фирма, която безплатно е предоставила апарат, специално модифициран за изваждането на кутията.

Панайотов уточни пред журналистите, че няма вариант разчитането да не се осъществи в България.

При въпроса дали позицията на съпругата на починалия Терзиев е повлияла на търсенето, министирът отговори, че той съчувства на болката ѝ и че работата около намирането на кутията не се повлиявали от никакви позиции или медийни спекулации. Като отново помоли търпеливо да се изчака да бъде изнесена нужната информация от специализираните органи за какво точно се е случило на 9-ти юни.

Военният министърът сподели, че в българската армия изисква модернизация и това ще стане само с визия от страна на елита, защото “армията самостоятелно може да има искания, но те трябва да бъдат изпълнени от българските политици.” Нужен е по-фокусиран подход и по-добър мениджмънт, допълни той.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

d69d10f0b mig 292

Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29

c5d829232 asen vasilev2

Асен Василев: Проверява се майката на Пеевски