Home » България » Гунчева: ЗАБРАВЯТЕ, ЧЕ ВЛАСТТА НЕ Е ЦЕЛ, А СРЕДСТВО!

Гунчева: ЗАБРАВЯТЕ, ЧЕ ВЛАСТТА НЕ Е ЦЕЛ, А СРЕДСТВО!

С известна доза изумление следя новите и стари политици и бесните совалки на партии и личности /и безличности също/. Слушам само за това кой с кого ще прави коалиция и как точно ще делят властта, субсидиите и постовете. Става ми тъжно…..

Някак си ми се иска да чуя приоритетите, че са обединени партиите не около постовете и трапезата, а около общото ни бъдеще в България. Явно съм голяма наивница…..салама, Санчо, салама, е по-важен от свободата!

И новите и стари политици забравят основното – целта не е властта на изборите. Тя е средството да изпълниш програмата си и да направиш нещо добро за България. Бъдещето на България трябва да е целта на политиците. И наистина е тъжно, че за огромната част от тях, целта е само да захлебят и те на държавната трапеза. Вместо идеи за България и ерудити, се събират списъци с наши хора и се разпределят постове. Карат се не за национални идеали, а за имена на коалиции и разпределяне на пари и власт….

Заслужаваме си политиците. С това, че вместо да ги наритаме и ние да зададем целта и приоритетите им, се кефим на цирка и подкрепяме една мутра срещу друга мутра, с затворени с конски капаци очи. И радвайки се на зрелището и чудейки се, защо България потъва…..

Тъжно е!

Елена Гунчева

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената