Home » България » Гуцанов: На страната е нужна стабилност, не нова изборна спирала
d0b3d183d186d0b0d0bdd0bed0b2 d0bdd0b0 d181d182d180d0b0d0bdd0b0d182d0b0 d0b5 d0bdd183d0b6d0bdd0b0 d181d182d0b0d0b1d0b8d0bbd0bdd0bed181 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Гуцанов: На страната е нужна стабилност, не нова изборна спирала

Гуцанов: На страната е нужна стабилност, не нова изборна спирала

„Оптимист съм, че е по-вероятно вотът на недоверие да не мине, тъй като народните представители са положили клетва да служат за благото и в името на народа. Смятам, че ще се намерят необходимите народни представители, които да не подкрепят вота на недоверие.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов пред Euronews Bulgaria.

Той подчерта, че това, което е нужно на страната е стабилност и предсказуемост, а не ново впускане в спиралата на изборите.

Гуцанов посочи, че очаква всеки народен представител да гласува по съвест, като за него най-естествено е правителството да получи подкрепа от редиците на „Има такъв народ”, които доскоро са били партньори в управлението. „Не изключвам и да има народни представители, които просто да не дойдат в пленарната зала”, добави той.

Според народният представител от левицата е пределно ясно, че икономическите мотиви на вота на недоверие нямат нищо общо с истината. „Виждаме, че външният ни дълг е намалял спрямо времето, в което управляваше ГЕРБ.

Износът ни се е увеличил с 2 млрд. лв. за първото тримесечие спрямо управлението на ГЕРБ. Безработицата също е намаляла”, посочи социалистът.

“Ако вотът на недоверие все пак успее, отново ще се завърти парламентарната рулетка, както е по Конституция, и имам пълното основание да смятам, че ще има правителство в рамките на това Народно събрание и че няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори”, каза още Борислав Гуцанов.

Той коментира и днешното координирано поведение на „Възраждане”, „Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС да провалят кворума на Народното събрание: „Днес имаше три точки от изключителна важност за България. На първо място – КПКОНИ – едната от причините, които доведе до този вот на недоверие. Втората е енергийните дружества да бъдат обложени, така че свръхпечалбите, които натрупаха да влязат в бюджета на държавата. Още един закон, който беше от изключителна важност – усвояването на средствата по Плана за възстановяване
и устойчивост. Вместо това, парламентът не заседаваше. Е, нормално ли е, което направиха от опозицията?”

Поставете оценка:

2

Оценка 2 от 12 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-06-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Петков: На хората не им трябват политици, които да им говорят по телевизора, а отзад да ги крадат

“Винаги сме били с ясна програма и с ясни принципи, които следваме. Крайната цел е ...