Home » България » Даниел Вълчев отрече, че ще е служебен премиер

Даниел Вълчев отрече, че ще е служебен премиер

Г-н Борисов нали казва колко милиона струвала работата всеки ден на Народното събрание? Ми те защо го мотаха този мандат и не го върнаха – 100 000 000 щяха да спестят. Така бившият образователен министър от НДСВ, но в Тройната коалиция, Даниел Вълчев коментира думите на Бойко Борисов за голямото харчене на излишни пари за на практика неработещо Народно събрание.

Според Вълчев, ГЕРБ почнали първо със съблазняване – с номинацията на Даниел Митов, с гъделичкане за част от ЕНП, че така Путин няма да акостира във Варна. Видя се, че не проработи – дойдоха заплахите, как няма да има пари, няма да се оправят с пенсиите. Сега е третата фаза – смирени хора, които приемат тежката си съдба и ще се явят на избори. Не съм психолог, но така ги виждам нещата, описа политическата ситуация с ГЕРБ Даниел Вълчев.

На въпрос дали ще е следващият служебен премиер на България, Вълчев отвърна, че не е от хората, които си позволяват да коментират хипотетично. Не, аз не съм следващият премиер, заяви Вълчев пред bTV.

Същевременно Вълчев определи за правилен отговора на Слави Трифонов какво ще се случи на предсрочните избори. Но Вълчев реши „да поспекулира” – според него, ГЕРБ ще загуби гласове, „колко точно не мога да кажа”, другите партии ще се възпроизведат.

Ще има обаче голяма разлика – няма да има забранени коалиции, защото като втори път хората казват приблизително същото, значи искат разбирателство. Вероятно ГЕРБ ще опитат да изкарат изборите нелегитимни, ще гледат обаче да са по-кротки, и „ще правят едни дълги списъци за народа, който не ги разбира”. „Какво ще се получи от всичко това, не мога да кажа – по-скоро работа на залез, провертяване на стаята”, заяви Вълчев.

Казината са отворени, дискотеките са отворени, ресторантите са отворени – можем да направим конгрес, но не можем да учим студентите присъствено. Затворихме училищата, затворихме университета, но много е важно за българина да иде на тиймбилдинг, обобщи Вълчев как управляваме здравната криза – и по-точно как я управлява правителството в оставка на ГЕРБ.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената