in

Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

daniel mitov 294955 810x0 900

ГЕРБ никога не правил подобно нещо със служебен кабинет – да сменя хора и да подрежда администрации. Това се е случвало само след избори с правителство, което е дошло по волята на българските граждани, с парламентарно мнозинство, с опозиция в парламента. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в „Още от деня“ по БНТ.

„Служебното правителство е с ограничена легитимност и е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща. Той е амбициран да прави неща, които по принцип излизат извън нормалните функции на един служебен кабинет. Служебното правителство има за задача да подготви държавата за избори и да осигури нормалното функциониране на администрацията. А не да се занимава с възстановяване на нещо си, което си е въобразил или пък с реваншизъм“, коментира Митов.

Според него действията на служебния кабинет са съвършено болшевистки.

За твърденията на бизнесмена Илчовски за натиск над бизнесмени, измами, схеми, заместник-председателят на ГЕРБ коментира:

„Този цирк мен ме вбеси, защото не може парламентът да се превръща в трибуна за свада между двама бизнесмени. Ако има някакви нарушения, да се подават сигнали в съответните институции“.

ГЕРБ се оказа в ситуация на изолация – улицата протестираше с месеци срещу тях, в парламента ги нарекоха „токсична партия“, никой не искаше да разговаря с тях.

За тази изолация Митов каза, че не е била пълна, защото са в коалиция.

„Аз смятам, че отказът от диалог е проява на политическа незрялост“, допълни той.

Факти

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

38800

Премиерът Янев: Не бих квалифицирал думите на Рашков, като заплаха

georgi purvanov

Първанов: Конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици