Home » България » Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

Даниел Митов: Служебното правителство е подчинено на човек, който има за нещо да си връща

Сподели новината

ГЕРБ никога не правил подобно нещо със служебен кабинет – да сменя хора и да подрежда администрации. Това се е случвало само след избори с правителство, което е дошло по волята на българските граждани, с парламентарно мнозинство, с опозиция в парламента. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в „Още от деня“ по БНТ.

„Служебното правителство е с ограничена легитимност и е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща. Той е амбициран да прави неща, които по принцип излизат извън нормалните функции на един служебен кабинет. Служебното правителство има за задача да подготви държавата за избори и да осигури нормалното функциониране на администрацията. А не да се занимава с възстановяване на нещо си, което си е въобразил или пък с реваншизъм“, коментира Митов.

Според него действията на служебния кабинет са съвършено болшевистки.

За твърденията на бизнесмена Илчовски за натиск над бизнесмени, измами, схеми, заместник-председателят на ГЕРБ коментира:

„Този цирк мен ме вбеси, защото не може парламентът да се превръща в трибуна за свада между двама бизнесмени. Ако има някакви нарушения, да се подават сигнали в съответните институции“.

ГЕРБ се оказа в ситуация на изолация – улицата протестираше с месеци срещу тях, в парламента ги нарекоха „токсична партия“, никой не искаше да разговаря с тях.

За тази изолация Митов каза, че не е била пълна, защото са в коалиция.

„Аз смятам, че отказът от диалог е проява на политическа незрялост“, допълни той.

Факти

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената