Home » България » Депутати чуха в НС, че са в списъка на незаконно подслушваните
768x432 34 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Депутати чуха в НС, че са в списъка на незаконно подслушваните

Депутати чуха в НС, че са в списъка на незаконно подслушваните

На закрито обсъждане депутатите в Народното събрание са научили имената на 130 протестиращи, активисти и политици, незаконно подслушвани и следени по време на антиправителствените протести през лятото на миналата година.

Общо незаконно подслушваните и следените са били 934 души, но имената само на малка част от тях са установени. Това обяви депутатът Николай Хаджигенов (“Изправи се.БГ! Ние идваме!”), който бе начело на комисията, която се занимаваше с полицейското насилие и подслушването на протестите.

“Сред имената, които се сдобихме от 130 човека, има петима журналисти, четирима председатели на граждански сдружения, една купчина хора, които се занимават активно с политика. Не малка част от тях слушаха вътре в зала имената в списъка си с подслушвани”, твърди Хаджигенов.

Депутатът от ИБГНИ уточни след заседанието, че сред подслушваните журналисти имало и “жена с име със силно сръбско звучене”, но по някаква неясна причина идентичността ѝ не била потвърдена. Мая Манолова пък добави, че е любопитно, че подслушван на име “Арман” също не е бил идентифициран успешно. 

2021-09-16
x

Check Also

Пекин не може да се ангажира, че ще се откаже от използването на военна сила

Китайският посланик у нас за напрежението около Тайван ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК What's ...