in

Депутати чуха в НС, че са в списъка на незаконно подслушваните

На закрито обсъждане депутатите в Народното събрание са научили имената на 130 протестиращи, активисти и политици, незаконно подслушвани и следени по време на антиправителствените протести през лятото на миналата година.

Общо незаконно подслушваните и следените са били 934 души, но имената само на малка част от тях са установени. Това обяви депутатът Николай Хаджигенов (“Изправи се.БГ! Ние идваме!”), който бе начело на комисията, която се занимаваше с полицейското насилие и подслушването на протестите.

“Сред имената, които се сдобихме от 130 човека, има петима журналисти, четирима председатели на граждански сдружения, една купчина хора, които се занимават активно с политика. Не малка част от тях слушаха вътре в зала имената в списъка си с подслушвани”, твърди Хаджигенов.

Депутатът от ИБГНИ уточни след заседанието, че сред подслушваните журналисти имало и “жена с име със силно сръбско звучене”, но по някаква неясна причина идентичността ѝ не била потвърдена. Мая Манолова пък добави, че е любопитно, че подслушван на име “Арман” също не е бил идентифициран успешно. 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

parvan

Първан Симеонов: Ако бях на мястото на Петков и Василев, вероятно бих скочил точно сега

2021 09 16 08.09.14

Новият служебен кабинет