Home » България » Десислава Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите

Десислава Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите

Сподели новината

Абсолютен правен и конституционен прецедент. Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова приетите промени в Изборния кодекс. „Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането – говоря за указа, подписан от президента Радев за „Държавен вестник“, обясни Атанасова.

 Според нея демонстрираното от „партиите на промяната“ е направо скандално. Всяко нещо, направено на Разпети петък – има кой да го съди, не го мислете. Затова няма да внасяте в Конституционния съд промените в Кодекса, няма да ги обжалвате, заяви Борисов. Атанасова обаче не се съгласи с него и заяви, че юристите трябва да пазят закона, особено когато става въпрос за Конституцията.

В случая е нарушено правото на българите да имат избор как да гласуват, аргументира се Атанасова. Добре, тогава все едно не си ме чула и го обжалвайте, каза Борисов.Нали виждате цялата конспирация – то се прави умишлено и ще бъде зверска лъжа на тези избори. Ами как ще пътуват всички тези машини? Кой ще ги пази? Как ще се контролира? Те са толкова много въпроси, каза Борисов. Фактът, че 24 % от хората гласуваха с машини означава, че хората не вярват на този вид гласуване, коментира вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева. 

Не се ли притесняват от факта, че купуваме машини от Венецуела, в която правителството с милиции убиват собствените си граждани със снайпери, докато протестират. Не се ли притесняваме ние държава член на ЕС, че купуваме и гласуваме само на машини, които се произвеждат в такава държава? Тези хора нямат никаква представа как се организират изборите в чужбина и какво коства това, добави Захариева.

 Две неща ми направиха впечатление, но по време на светлите празници трябва да се внимава с метафорите, коментира вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Основната парадигма на политическия дискурс в момента е, че партиите на промяната са спечелили изборите. Да управляваш обаче не е да смениш Фейсбук с парламентарната трибуна, да управляваш е да носиш отговорност и да вземаш решения, категоричен е вицепремиерът. Вторият абсурд за мен е краткият живот на този парламент да бъде фокусиран само и единствено върху промяната на Изборните правила, допълни той. Аз се занимавам с моята си партия – затова на 11 май имаме конгрес, на който ще вземем решения, заяви още Бойко Борисов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената