Home » България » Доц. Киселова за оспорването на резултатите от Григорова: Може да се стигне и до ВАС

Доц. Киселова за оспорването на резултатите от Григорова: Може да се стигне и до ВАС

Сподели новината

Може въобще да не се стигне до разговор за нарушение на Изборния кодекс в изборния ден. Преброяване може да има по преценка на съда, когато се установи разминаване в резултатите или технически грешки. Ако има недоволни от решението, може да се стигне и до Върховния административен съд. Така преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова коментира в студиото на „Денят ON AIR“ оспорването на резултатите от местните избори в София от страна на Ваня Григорова.

Според доц. Киселова целта на съда е тези спорове да се приключат колкото се може по-бързо. По думите ѝ, когато има загубил с малка разлика, всеки би мислил, че е ощетен при преброяването. Тя отбеляза, че съдът по правило е лишен от емоции и ще се придържа към правилата на Изборния кодекс.

„Аргументите трябва да са толкова сериозни, че да убедят съда, че може да се обърне резултата. Ако има радикални промени, ще се стигне до промени в резултатите или до нов избор“, посочи тя.

„Аз не съм привърженик на нормативните промени и на идеята, че те по магически начин ще променят ситуацията. Трябва да се помисли за едни по-елементаризирани методически указания от страна Централната избирателна комисия“, каза доц. Киселова в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос има ли законово основание премиерът Николай Денков да иска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев, доц. Киселова отговори, че основанията са предвидени в закона и трябва внимателно да се прецени какви задачи могат да бъдат залагани на Държавна агенция национална сигурност.

„По отношение на националната сигурност членовете на правителството и министър председателят трябва да са по-внимателни, защото има въпроси, които са отвъд политическите амбиции“, добави тя.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар