Home » България » До 20 април ще бъде направено първото плащане за хотелиерите, приютили бежанци от Украйна

До 20 април ще бъде направено първото плащане за хотелиерите, приютили бежанци от Украйна

Сподели новината

Първото плащане за хотелиери, които са осъществили настаняване на бежанци от Украйна, ще бъде осъществено в първите 20 дни на април. Кандидатстването за това ще се състои между 1-5 април чрез електронната платформа на системата за управление на национални инвестиции. Това заяви на брифинг на Кризисния щаб към Министерски съвет за управление на кризата, свързана с конфликта в Украйна зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, цитирана от bTV.

Финансовата подкрепа за хотелиерите е по 40 лв. на ден за един бягащ от войната в Украйна човек. Кандидатстването ще става с попълването на заявление колко граждани от Украйна са били настанени в мястото за настаняване.

„Това ще е засечено като контрол с информацията, която имаме от Единната система за туристическа информация. Заявления ще се подават за периода 24 февруари – 31 март. Всеки следващ месец ще се кандидатства за осъществените през предходния месец нощувки“, поясни Ирена Георгиева. Тя обясни, че за първия период на изплащане от 24 февруари до 31 март средства са отпускат за всички хотелиери, настанили бежанци от Украйна. За април и май обаче държавна помощ ще се отпуска само на тези хотелиери, настанили бежанци, които са поискали и получили временна закрила.

Поставете оценка:

2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар