in

Д-р Мангъров: Здравният министър не е сбъркал с освобождаването на Тодор Кантарджиев

a269fce2e mangarov

”При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението за COVID в Инфекциозна болница. Броят на децата, постъпващи с други инфекции, се увеличава, което означава, че се връщаме към нормалното”, това заяви по Нова нюз доц. Атанас Мангъров, началник на Детската клиника в Инфекциозна болница – София.

Доц. Мангъров отново посочи, че COVID-19 е остра вирусна инфекция, която не се лекува с антибиотици. Той подчерта, че за да се ваксинира дете, трябва да се подпише информирано съгласие от родител, това е условието. Ако зависило от него, той би казал – не, защото в момента това се прави само от желание да защитим подрастващите, без да има убедителни доказателства за безвредност, те все още не са достоверни и окончателни.

Повечето деца не разбират, че са преболедували COVID-19. Който иска да се ваксинира, да го направи, това е информирано съгласие и се носи собствена отговорност“, каза специалистът, като добави, че за окончателни и достоверни доказателства за безвредност на ваксините са нужни години.

Доц. Атанас Мангъров заяви още, че здравният министър д-р Стойчо Кацаров не е сбъркал с освобождаването на професор Тодор Кантарджиев от поста директор на НЦЗПБ.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

843163a9f delian mama

Палачи дете, майка ти е невинна; тя го отгледа от парче месо

e8b148bf40684e0c8f96b9cca347de0f

Борисов към д-р Герхард Валерс: Младите в ГЕРБ могат да променят средата у нас, отровена от политиката на Румен Радев