Home » България » Експерт прогнозира, че Рашков може да заеме мястото на Гешев

Експерт прогнозира, че Рашков може да заеме мястото на Гешев

Сподели новината

„Много е вероятно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно“. Това каза пред БНР проф. Николай Радулов експерт по национална сигурност и част от състава на партията „Има такъв народ“. Радулов ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени в понеделник, 7 юни. 

Радулов посочи, че в програмата на ИТН е записано, че трябва да се извърши демутризация на службите за сигурност и МВР. Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите. Действията на прокуратурата Радулов оцени като от времето на Вишински (генерален прокурор на СССР от времето на Сталин – бел. ред.).

„И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона „Магнитски“. … Получава се куриоз – чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство“, заяви Радулов. И прогнозира, че че има нови санкционирани българи. „Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух, е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли“, каза той.

През седмицата служебният вътрешен министър Бойко Рашков отказа поканата на главния прокурор Гешев за работна среща А напрежението между МВР и прокуратурата стигна връхна точка покрай оплакването на министъра, че прокуратурата атакува министерството и саботира проверката дали политици от опозицията са подслушвани незаконно преди изборите през април. Протестите с искане за оставката на Гешев пред Съдебната палата се възродиха и станаха масови.

Сега бг

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената