Home » България » Емилия Милчева: По-голяма част от избирателите на ГЕРБ са гласували за Ваня Григорова, а не за Васил Терзиев

Емилия Милчева: По-голяма част от избирателите на ГЕРБ са гласували за Ваня Григорова, а не за Васил Терзиев

Сподели новината

От резултата в София зависи еластичността на сглобката и промяната на баланса на силите в нея.

Това каза пред БНР журналистката Емилия Милчева и подчерта, че трябва да се изчакат окончателните данни от ЦИК, тъй като паралелното преброяване се прави от социологически агенции и „не всички хора са честни, съобщавайки своя вот“.

„Не допускам, че ще има разглобяване на парламентарното мнозинство, което подкрепя правителството. Министрите, които ГЕРБ и ДПС искат да бъдат сменени, най-вероятно ще бъдат сменени“, коментира тя.

Според журналистката при ротацията на Николай Денков с Мария Габриел на премиерския пост ГЕРБ и ДПС ще постигнат смените, които искат, защото без техните гласове някои промени в бюджета биха били невъзможни.

„Ако през декември не се приемат и конституционните промени, това отново ще бъде писано на гърба на правителството и ще бъде използвано като лост за натиск и за искане на по-големи смени. Може да има един нежен, един кадифен преврат, който от правителство с мандат на ПП-ДБ да получим едно правителство на ГЕРБ, ДПС и някой и друг министър от ПП-ДБ“, смята Емилия Милчева.

Тя подчерта, че според данни на социологически агенции по-голяма част от избирателите на ГЕРБ са гласували за Ваня Григорова на балотажа, а не за Васил Терзиев.

По думите на журналистката ниската избирателна активност на тези местни избори е голям шамар за българската демокрация.

Поставете оценка:
4.8

Оценка 4.8 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар