in

Иван Гарелов: Демокрацията у нас започва да губи позиции

2021 09 15 03.18.59

Цялото общество е затрупано с нерви. Има две тези – първата е, че нямаме политици, втората е, че нямаме избиратели. Според мен демокрацията започва да губи позиции и е изправена пред изпитание. Вече се говори за армия, крал, който да нареди нещата, или за президентска република, което е най -мекият вариант. Изходът трябва да дойде от самите политици, защото за тях следващите избори са последната бариера, след която няма връщане назад и път назад. И за мен следващият парламент трябва да сформира редовно правителство на всяка цена. Въпреки компромисите. В политиката се правят компромиси, водят се преговори, подписват се споразумения от точка до точка. Сега ми е смешно да гледам раздробяването на политици.

Това каза в предаването „От деня“ по БНТ журналистът Иван Гарелов, който направи анализ на политическата обстановка у нас.

„За президента е изключително важно Демократична България да не издигне кандидат за президент и да се обедини с другите десни партии. Не очаквам големи промени в новия кабинет. Повечето министри си свършиха работата и президентът е щастлив с тях.

Слави Трифонов да вкара нови лица в списъците Не мисля, че ще се кандидатира за депутат За мен изборите 2 в 1 са технически постижими, но мисля, че ще има объркване сред хората Всеки политик казва неща преди изборите , което след това забравя „Бойко Борисов е шампион в това отношение“, добави журналистът. „Изграждането на национален лидер е рядко и трудно. Такива за мен са Петър Дертлиев, Стефан Савов. Това са били изградени демократи, но са влезли късно в политиката.

Желю Желев също остава национален лидер. Важно е лидерът да изразява настроенията на хората. „В момента не виждам национален лидер в България. Надявам се да видя такъв до края на живота си. Политиците у нас трябва да се научат на щедрост “, завърши Иван Гарелов.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

2021 09 15 03.07.55

Ива Митева обясни защо не свика извънредно заседание в НС

2021 09 15 03.30.31

Хиляди пенсионери са ощетени с парите си за старост