Home » България » Иван Гарелов: Започна битката за БПЦ

Иван Гарелов: Започна битката за БПЦ

Сподели новината

„Битката кой ще наследи патриарх Неофит и накъде ще тръгне Българската православна църква започна. И то не от днес, а от няколко дни, включително и в международната част“.

Това заяви в специалното студио на Евронюз България журналистът Иван Гарелов.

„Следващите четири месеци ще бъдат много важни, защото ще е битка за овладяването на църквата. През нея минават разделителни линии, които минават и през цялата държава. Тези две течения – проруско и евроатлантическо, минават и през православната ни църква. Тактът, с който Неофит решаваше тези проблеми, ще бъде нужен изключително много“, посочи Гарелов.

Според него повечето от потенциалните кандидати да наследят патриарх Неофит са с „проруски настроения – има умерено проруско, едно Путино руско, има и мракобеснически руско крило. Един единствен е този, който представлява евроатлантическите ценности е митрополит Йосиф, който отговаря на тези условия. Нищо чудно и посолствата да проявяват интерес към неговата кандидатура“, смята Гарелов.

По мнението му пловдивския митрополит дядо Николай „е свръх кандидат, пловдивският щаб работи изключително усърдно за неговата кандидатура“.

Поставете оценка:
3.4

Оценка 3.4 от 19 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар