in

Иван Гешев: Законът за Бюрото по защита е писан на коляно

Според главния прокурор Иван Гешев съществува риск за защита на свидетелите срещу мафията. “Ние посочихме рисковете, надяваме се те да не се случат. Казах на Народното събрание, че отговорността няма да бъде поета от прокуратурата.”

В лицето на министъра на правосъдието съм свикнал от 1994 г. да реформирам разрушаване на работните конструкции. Това не е новина за мен “, каза той пред журналисти на столичния Бански площад. Генералният прокурор присъства на откриването на бюста на президента на САЩ Удроу Уилсън, известен още като “Спасителя на България”, съобщава БНТ.

“Точно това е проблемът със защитата на свидетелите, фактът, че законът е написан на колене, прибързано. Този закон, заедно със закона за бюджета, е най -важният закон в страната. Защото се оказва – в последните часове приема закон, който премества Бюрото за защита от една структура в друга “, добави Гешев.

Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че главният прокурор е заловил старо разследване срещу бивш министър на ГЕРБ. “Ще кажа за г -н Рашков, че уважавам българските институции. Избягвам да коментирам, защото войната в българските институции обикновено се плаща от български граждани с цената на криминален бум. Както всички научиха, обикновено нищо, че г -н Рашков , не е вярно “, каза Гешев.

Той коментира още, че не се интересува какво ще се случи със сигурността му след приемането на новия закон за неправителствените организации. “Четох на някои уебсайтове, че ще бъдат приети закони срещу прокуратурата и срещу Гешев. Надявам се, че това не е така”, каза той.

Според него това би било много тъжно за върховенството на закона, за демократичните ценности и за държавността в България. “Може би е символично, че днес, по инициатива на Асоциацията на прокурорите, е открит паметник на приятеля на България, 28 -ия президент на САЩ Удроу Уилсън, за който съм сигурен, че не много българи знаят. Те трябва да знаят, че може би благодарение на него и на други хора, България съществува в сегашните си граници “, коментира Гешев откриването на паметника.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

1ce934210 kiril petkov2 bgnes

Кирил Петков: Влизаме с Асен Василев в политиката, обмисляме варианти

resize on the fly 1

Кметът на Пловдив поиска от държавата пари за почистване коритото на река Марица