Home » България » Иван Гешев: Законът за Бюрото по защита е писан на коляно
59163769 303 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Иван Гешев: Законът за Бюрото по защита е писан на коляно

Иван Гешев: Законът за Бюрото по защита е писан на коляно

Според главния прокурор Иван Гешев съществува риск за защита на свидетелите срещу мафията. “Ние посочихме рисковете, надяваме се те да не се случат. Казах на Народното събрание, че отговорността няма да бъде поета от прокуратурата.”

В лицето на министъра на правосъдието съм свикнал от 1994 г. да реформирам разрушаване на работните конструкции. Това не е новина за мен “, каза той пред журналисти на столичния Бански площад. Генералният прокурор присъства на откриването на бюста на президента на САЩ Удроу Уилсън, известен още като “Спасителя на България”, съобщава БНТ.

“Точно това е проблемът със защитата на свидетелите, фактът, че законът е написан на колене, прибързано. Този закон, заедно със закона за бюджета, е най -важният закон в страната. Защото се оказва – в последните часове приема закон, който премества Бюрото за защита от една структура в друга “, добави Гешев.

Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че главният прокурор е заловил старо разследване срещу бивш министър на ГЕРБ. “Ще кажа за г -н Рашков, че уважавам българските институции. Избягвам да коментирам, защото войната в българските институции обикновено се плаща от български граждани с цената на криминален бум. Както всички научиха, обикновено нищо, че г -н Рашков , не е вярно “, каза Гешев.

Той коментира още, че не се интересува какво ще се случи със сигурността му след приемането на новия закон за неправителствените организации. “Четох на някои уебсайтове, че ще бъдат приети закони срещу прокуратурата и срещу Гешев. Надявам се, че това не е така”, каза той.

Според него това би било много тъжно за върховенството на закона, за демократичните ценности и за държавността в България. “Може би е символично, че днес, по инициатива на Асоциацията на прокурорите, е открит паметник на приятеля на България, 28 -ия президент на САЩ Удроу Уилсън, за който съм сигурен, че не много българи знаят. Те трябва да знаят, че може би благодарение на него и на други хора, България съществува в сегашните си граници “, коментира Гешев откриването на паметника.

2021-09-16
x

Check Also

Египетският парламент одобри 13 нови министри

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси обяви промени в кабинета с цел подобряване работата на ...