Home » България » Иван Гешев: Кабинетът скри териториалните планове от българите, но ги прати в Брюксел

Иван Гешев: Кабинетът скри териториалните планове от българите, но ги прати в Брюксел

Сподели новината

Бившият главен прокурор и лидер на сдружение „Справедливост за България“ Иван Гешев обвини правителството, че е скрило от българското общество териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил, предаде БНР.

„Днес събрах извънредно юридическия екип на Сдружение “Справедливост за България”. Целта на срещата ни беше да се запознаем в детайли с приетото от Министерски съвет решение и да обсъдим възможността да бъде атакувано в съда. Искахме да докажем, че то е прието в разрез със законите на страната и да спрем неговото изпълнение“.

Това написа бившият главен прокурор Иван Гешев в профила си във Фейсбук.

Ето и останалата част от изложението му:

„Това, което открихме обаче беше скандално – оказа се, че решението го няма. Всички останали актове на Министерски съвет могат да бъдат открити, но не и най-важният – този, заради който страната ни е вече втори ден под блокада.

И какво излиза? Решението е изпратено на ЕК, но се крие от българските граждани. Защо ли?

Отговорът е ясен. Първо, защото в него със сигурност има неща, които не трябва да виждаме. Ако документът излезе на бял свят, ще лъсне двуличието на политиците ни и начинът, по който са ни предали. И второ – за да не може да се обжалва. Ако не разполагаш с текста на решението, не можеш да го оспориш в съдебна зала.

Как бих определил това поведение? Като поредното предателство на сглобката и продажба на интереса на всеки един българин. Съсипване на още един сектор от икономиката ни и обричане на безработица на десетки хиляди семейства. От дългогодишни износители ни превръщат в зависими потребители. Държава втора ръка в ЕС.

Публикувайте документа веднага!

И след това незабавно подайте оставка!“, призова Гешев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар