in ,

Иван Ченчев: загубено ценно време пропиляха последните два парламента

3695be708929060ac13baa83af769663 1

„Партийте на промяната са изразили своите аргументи. За нас е важно да изясним кои са важните приоритети за актуализацията на бюджета. Проведохме срещи с клоновете и Съюза на МВР. Всички те обявиха това. Те отказаха. Нашето предложение е те да обяснят на клона защо това се е случило и защо актуализацията на бюджета се забави ”, каза конгресменът на БСП Иван Ченчев в студиото на„ Денят ON AIR ”.

Що се отнася до това защо Демократична България не е договаряла с БСП, социалистите посочиха, че партията постоянно променя своите възгледи. Той добави, че 45 -то и 46 -то Народно събрание губи ценно парламентарно време. „Българските граждани искат стабилност и сигурност и искат проблемите им да бъдат решени. Това е поведение, което не е държавно“, каза Ченчев.

По думите му всички знаят, че краят на срещата на БСП и ИТН е предсказан. „Не сме и нямаме намерение да правим компромиси по важни национални приоритети. Сложихме ги на масата, подписахме ги. В преговорите те се съгласиха-в определен момент ние бяхме най-диалогът и най-балансираната Една страна, според тях. Днес изведнъж се превръщаме в страна, която поддържа статуквото „, коментира членът.

По отношение на информацията кой е отишъл в чий офис, конгресменът каза, че БСП винаги е права за едно нещо-тоест „нещо се случва някъде на тъмно“. „Те отидоха. Всички те признаха това под една или друга форма. Това показва колко правилен е БСП-винаги нещо се случва някъде и на тъмно. Искаме всичко да е на светло. Средно пред телевизионната камера“, добави Ченчев. Социалистите смятат, че в края на краищата в 46 -ия парламент е започнал диалог между различните политически партии. Що се отнася до разговорите в 47 -ото Народно събрание, той уточни пред България ON AIR.

„Важно е да се види каква е математиката на 47 -ия Национален конгрес. С плаващо мнозинство различни политически партии всеки ден ще ни обвиняват по различни причини. Цялата тази работа е въпрос на диалог и никога не се е случвало. Защото те промениха решението си. “ Ченчев смята, че е много важно страната да сформира техническо правителство, което да решава определени проблеми у нас и да взема решения, които могат да се вземат от редовните парламенти. „Ако провеждаме избори в три различни седмици и когато кризата с Covid може да е сериозна, хората може да се уморят да не подкрепят никакви политици.

Личното ми мнение е за изборите“ две в едно „, посочи социалистът. Той посочи, че президентът трябва публично да заяви дали ще подкрепи евентуален политически проект от Кирил Петков и Асен Василев. Членът на БСП уточни, че дали името на кандидата за премиер ще бъде предложено в петък, трябва да се реши от националния комитет на партията.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

7dabc25303a4b4205f57f9d624f396df 700

Недружелюбна огнена мощ: БСП пита дали Радев подкрепя партията на Петков

768x432 21

Депутатите решават датата на президентските избори