in

Иво Инджев: Борисов се бои от това да бъде бит от Радев, за него е като кошмар

Сегашната ситуация в българската политика все повече ми заприличва на пересртоечното време, когато ни призоваха да се перестроим, но имаше и нещо като гласност, което разчупи мълчанието по много теми. Сега е по-различно със 112-то ни място в света по свобода на словото. Тогава една партия, която беше свалена от власт, се опита да се върне на власт чрез избори. Сега това опитват да направят ГЕРБ, като от партията повтарят как без тях е настъпила разруха, както се повтаряше и тогава. Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ журналистът Иво Инджев.

ГЕРБ стои отстрани и интриганства. Виждаме как в края на парламента се закрепи статуквото, заяви Инджев.

Той коментира и наближаващите президентски избори.

В България не се намери някой, който да се осмели да издигне силен кандидат срещу Радев. ДПС казаха, че ще издигнат силен кандидат, но за всички е ясно, че никой извън ДПС няма да гласува за него. БСП се чудят кого да подкрепят. “Има такъв народ” подкрепят Радев с две ръце, “Изправи се БГ! Ние идваме!” също го подкрепят. От парламентарните партии само “Демократична България” може да окажат съпротива със силен собствен кандидат, посочи журналистът.

Той отбеляза, че обявяването на Петър Стоянов от страна на ГЕРБ като възможен кандидат-президент на партията, без да бъде търсено съгласието му, е грозна постъпка. Без да питаш, да пипаш, не е красиво, каза Иво Инджев.

По думите му ГЕРБ нямат достатъчен брой гласове да се преборят с Румен Радев на президентските избори. Ако пък се мерят личностни рейтинги, положението е съвсем зле за тях. Извън ядрото, партията на Борисов няма никаква подкрепа, а Радев определено има. Това се вижда от предишните избори, вижда се и от протестите. Борисов се бои от това да бъде бит. Това за него е като кошмар, заяви Инджев.

Не казвам, че такова състезание с един основен кандидат е добре. Това не е добре за демокрацията, но натам вървят нещата. Излиза, че трябва да се избира между нищото и Радев. Това ще е боксов мач, в който останалите боксьори ще бъдат в в много неравностойна категория, каза още журналистът.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

2021 09 15 03.30.31 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Хиляди пенсионери са ощетени с парите си за старост

Хиляди пенсионери са ощетени с парите си за старост

2021 09 15 04.57.07 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Румен Петков: Изненада ще е проект на Кирил Петков да бъде подкрепен, той лъже

Румен Петков: Изненада ще е проект на Кирил Петков да бъде подкрепен, той лъже