in

”Изправи се! Ние идваме” категорични – без подкрепа за кабинет, ако се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

“Изправи се! Ние идваме” категорични и при президента – подкрепа за кабинет, зад който се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, няма да има. Това стана ясно на финала на консултациите между парламентарно представените партии и държавния глава Румен Радев.

“Ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските граждани”, заяви от “Дондуков 2” съпредседателят на коалицията Мая Манолова. 

Сред приоритетите на коалицията са подкрепата за хората с увреждания, за младите семейства, както и за бизнеса. Особено важна е и съдебната реформа, както и борбата срещу монополите и ревизия на управлението на ГЕРБ. Самата Манолова отново оглави комисията за ревизията, приета с гласовете на депутатите по време на вчерашното заседание. Тя ще продължи дейността на първата комисия, станала факт в 45-тия парламент.

При съмнения за партиен инженеринг “Изправи се! Ние идваме!” ще се върне отново на площада, категорична бе Манолова. 

Президентът коментира, че за първи път кабинетът ще се формира по нова формула – чрез съгласие около политики, а не на принципа на “раздаване на кресла”.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

8dc75d89b rado gerb - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Да поздравим Радомир Чолаков от ГЕРБ, който изброи всичко, което Борисов потъпка

Да поздравим Радомир Чолаков от ГЕРБ, който изброи всичко, което Борисов потъпка

50dac46e4 evrodeputati gerb2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Борисовите евродепутати надигнаха вой до LIBE заради думите на Рашков

Борисовите евродепутати надигнаха вой до LIBE заради думите на Рашков