Home » България » Илияна Йотова: Имаме нужда от стабилно правителство, което да продължи линията на служебния кабинет

Илияна Йотова: Имаме нужда от стабилно правителство, което да продължи линията на служебния кабинет

Надявам се, че през следващите дни ще надделее разумът. България има нужда от много стабилно правителство. Правителство, което да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност, за правила и за икономическо развитие. Предизвикателства, които далеч надхвърлят партийния егоизъм. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БГНЕС.

„За това се надявам през следващите дни разумът наистина да надделее и да започнат преговори точно за тези най-важни приоритети. Оптимист съм, защото това очакват и българските граждани. Ако партиите отново се затворят в себе си и решат да отидат на трети вариант, на още едни избори тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ. В това съм убедена“, смята тя.

Според нея ниската избирателна активност на отминалите предсрочни парламентарни избори трябва да бъде предмет на сериозен анализ от всички политически формации.

„Буквално трябва да се разгледа секция по секция, да видим кои са хората, които не са отишли до урните. Дълбоко не вярвам, че машините ги спряха, че ги спря ваканцията, както и отиването на море. Задава се друг голям въпрос – дали хората не успяха да намерят за кого да гласуват?“, попита вицепрезидентът.

Обвиненията в задкулисни игри, отправени от бившите управляващи от ГЕРБ към президентството, Йотова коментира така: „Това му остава на г-н Борисов, да пуска фалшиви новини в публичното пространство. Реалистичното е само едно, никой не иска да си има работа с ГЕРБ и да участва в следващо правителство с тях“.

На въпроса може ли втори служебен кабинет у нас да задълбочи политическата криза, вицепрезидентът отговори: „Първо трябва да има политическа криза, за да се стигне до втори служебен кабинет. Не смятам, че това е добрият изход за България“.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената