Home » България » Илиян Василев: Когато утре избирате имайте пред вид и следната новина.

Илиян Василев: Когато утре избирате имайте пред вид и следната новина.

Сподели новината

На 14 юли Европейската комисия се очаква да обнародва ново предложение за налагане на въглероден данък през ЕТS – задължително купуване на разрешителни за емисии на горивата, които се изполват в автомобилите ви и дърветата за отопление.
То е ясно че зеления преход към въглеродно неутралния свят няма кой друг да го плати, освен вие – да платите за това едни хора да станат изключително богати, но да си знаете.
Засегнатите – 500 милиард души с по-високи сметки, за да постигнел ЕС намаление на емисиите с 55% до 2030 г.


Някои от по-умерените климатисти се страхуват, че това ще предизвика реакции, които ще потопят декарбонизацията на индустрията и ще доведат до нови жълти жилетки.
За това авторите на проекто-плана ще се опитат да пласират „болката“ с малко „анестезия“ мерки за социална защита, които разбира се няма откъде да дойдат освен от данъците. Тоест за да ви облекчат прякото вземане от джоба през по-високи цени на горива и отопление, ще ви ги вземат през данъците. Хитро, нали!?


Нищо че планът, разработен лабораторно от експерти на ЕК, щял да намали емисиите само с 3 %, важното било да се разширява периметъра на действие, за да имало по-голяма справедливост като преразпределят всички приходи, генерирани в домакинствата с ниски доходи. Това ако не е лява, марксистка политика, здраве му кажете. Едни хора ще изкарват, другите ще разпределят.
Истината е, че голяма част от европейците подкрепят по принцип климатичните политики, но когато нещата опрат до джоба им, нещата рязко се объщат.


Проучване от миналия месец установи, че 75% от германците отхвърлят повишаването на цените на горивата като начин за справяне с изменението на климата.
За това утре като гласувате мислете и за това – за политиките и политиците джебчии.

Илиян Василев/ фейсбук

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената