in

Илиян Василев: Когато утре избирате имайте пред вид и следната новина.

iliyan vasilev

На 14 юли Европейската комисия се очаква да обнародва ново предложение за налагане на въглероден данък през ЕТS – задължително купуване на разрешителни за емисии на горивата, които се изполват в автомобилите ви и дърветата за отопление.
То е ясно че зеления преход към въглеродно неутралния свят няма кой друг да го плати, освен вие – да платите за това едни хора да станат изключително богати, но да си знаете.
Засегнатите – 500 милиард души с по-високи сметки, за да постигнел ЕС намаление на емисиите с 55% до 2030 г.


Някои от по-умерените климатисти се страхуват, че това ще предизвика реакции, които ще потопят декарбонизацията на индустрията и ще доведат до нови жълти жилетки.
За това авторите на проекто-плана ще се опитат да пласират „болката“ с малко „анестезия“ мерки за социална защита, които разбира се няма откъде да дойдат освен от данъците. Тоест за да ви облекчат прякото вземане от джоба през по-високи цени на горива и отопление, ще ви ги вземат през данъците. Хитро, нали!?


Нищо че планът, разработен лабораторно от експерти на ЕК, щял да намали емисиите само с 3 %, важното било да се разширява периметъра на действие, за да имало по-голяма справедливост като преразпределят всички приходи, генерирани в домакинствата с ниски доходи. Това ако не е лява, марксистка политика, здраве му кажете. Едни хора ще изкарват, другите ще разпределят.
Истината е, че голяма част от европейците подкрепят по принцип климатичните политики, но когато нещата опрат до джоба им, нещата рязко се объщат.


Проучване от миналия месец установи, че 75% от германците отхвърлят повишаването на цените на горивата като начин за справяне с изменението на климата.
За това утре като гласувате мислете и за това – за политиките и политиците джебчии.

Илиян Василев/ фейсбук

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

ebb6f605e dogan iahta3

Продават яхтата на Доган, 1 единствен работник от ТЕЦ „Варна“ е стъпвал в двореца – по чорапи

FB IMG 1625941867130

Най-накрая са се появили биткаджии, които са готови да свалят Борисов и не са диванна опозиция