in

Илиян Василев: Партизаните започнаха да доказват, че винаги са се борили против борисовщината

ilian vasilev partizanite zapochnaha da dokazvat che vinagi sa se borili protiv borisovshtinata 1

„Днес е 10 септември 1944, Бойко си тръгна през задния двор и … партизаните започнаха да слизат от „офисите“ и да доказват, че винаги са се борили против борисовщината. Особено активни в тази своя дейност са посредниците на бюрокрацията.

В медиите също започна смяната на кожата, блюстители на борисовщината и пеевщината, цацаровщината и гешевизма, започнаха да се проявяват като „активни борци против борисовщината“.

Да ви убеждават че изобщо не са водили сутрешни блокове, следобедни публицистични предавания, не продължават да канят по всички канали аваторите – социолози, политолози, политици, политички, на Борисов и Пеевски.

Олигарси бизнесмени също започнаха да търсят да купят индулгенции, като си платят за да бъдат и с новите власти. Самият Борисов похвали новия кабинет като „отличен избор“ а до вчера убеждаваше че е най-подготвения и друг като него няма. Защото иска да си купи спокойствие, а има какво да губи“, пише бившият дипломат Илиян Василев във Фейсбук.

„Та идва времето на „снишението“ на тарикатите и на „активните“ борци, които никой не е виждал. Много от тях ще ни задминат по гръмогласие и антиборисовизъм, като се превърнат в най-жестоките му душмани.


Запомнете не е само и толкова важно да се извадят потъналите в корист и аморалност аватари на Пеевски /неговите бизнесмени, прокурори, политици потънаха/ или на Борисов, а тези „посредници“ – политици, бизнесмени и медии, които ги закриляха, които връщаха неговото или тяхното, които му осигуряваха медийния комфорт, защото те са цимента на модела.

Липсата на базисни ценности и нивата на безпринципност и повратливост са смъртна опасност за превръщането на промяната в подмяна. Защото утре отново ще предадат демокрацията, свободата на медиите и словото, вашето доверие.

Този път трябва да се започне от нулата и кохортата на обслужващите корупционните и непотизки модели да бъде премахната.“

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

dimitar ganev gerb shte se opita da tushira protestnia vot 1

Димитър Ганев: ГЕРБ ще се опита да тушира протестния вот

phpv2awyi 559x345

Татяна Дончева: Борисов си отива, но гербаджийството ще остане още дълго