Home » България » Илиян Василев: Сега върви някакъв ентусиазъм относно служебното правителство

Илиян Василев: Сега върви някакъв ентусиазъм относно служебното правителство

Сега върви някакъв ентусиазъм относно служебното правителство, да стане ен гро редовно, а сме „парени“ толкова пъти и пак залитаме към изкуствени герои, без да съдим само по делата.
Нещо свързаните с Русия проекти и бизнес истории никой не разследва. Не разследват Турски поток и Булгартрансгаз, с доказана от много граждансик разследвания корупция, но проверяват интерконектора с Гърция, като си дават сметка че така го бавят.


Нищо не се казва за ревизионните актове на Лукойл, онези които Борисов беше обещал на Христо Иванов, но не ги даде. За онези милиарди спестени в недовнесени данъци. Нали уж сега са „нашите“, но пак никой дума не обелва. Нали не си мислите, че е случайност, а не е нареждане „от горе“.


Нищо няма за концесията на летище София – Щрабаг и връзката с руския олигарх Дерипаска. И за едни 240 милиона лева, които изчезнаха от бюджетните приходи като прогнози.
Не разследват Булгаргаз и Николай Павлов за това че купува скъп руски газ, но не купува по-евтиния азерски газ и това се прехърля върху българските потребители.

Защото схемата с Газпром е известна и то от години – колкото повече купуваме от тях, толкова повече се връща като комисионни. Не само че не го разследват, но иска човекът да става министър на енергетиката в следващото правителство?!?! Демек протестър.
Не разследват и АЕЦ „Белене“ – защото проектът през последните няколко години набъбна като сметка над 3,5 милиарда лева !? и продължава да бъде отворена кървяща рана, без идея за изход.
Затруднявам се да посоча проект с руско участие, със съмнение или доказана корупция, който настоящето правителство да разследва. Поправете ме ако греша.


За това не съм фен на юрушите – настоящето правителство да стане редовно, без оценка министър по министър. Защото деборисовизацията и депеевскизацията са невъзможни без премахване на корупционната свързаност с Русия. Там където действат агентите на Москва в българските политически партии.

Илиян Василев / Фейсбук

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената