in ,

Илиян Василев: Слави с основание забранява появата на хора от ИТН в студиата, Петър Илиев само усили съмненията

2021 08 09 15.29.14

С основание Слави забранява появата на хора от ИТН в студиата, защото говоренето и поведението им ограничава възможностите за игри с полусенки и задкулисно договаряне. Интервюто на Петър Илиев само усили съмненията. Моите изводи

 • момчето е пренавито и не става за публичен ръководител, камо ли за силов вицепремиер. Не държи на стрес.
 • има високо самомнение, което пречи на преценките му. Тезата че отличниците стават добри ръководители е откровен нонсенс.
 • избяга от отговора дали е масон, но хората които го подкрепят са масони и с бягството от директен отговор дали е член на масонска ложа различна от пловдивската, не отговори. Между другото масонските ложи не са териториално фиксирани и не изключват членството на софиянци в пловдивски или варненски такива. Очевидно му е уязвимо место тази тема. За мен е червена линия – защото голяма част от масонските ложи са мрежи на задкулисието.
 • Илиев е ключов играч на Слави и на него се разчита да генерира добри вести /повечето показни/ срещу ГЕРБ /това е и голямата дилема в подкрепата на ГЕРБ за правителството/. Но не само. Очевидно Огнян Герджиков и НДСВ ще му бъдат опора.
 • по темата с „плагиатството“ най-често употребяваната дума беше „давност“ – съгласете че никак не е убедително.
 • никак не беше излишен и въпросът дали ще работи ако проекто кабинетът бъде подкрепен от ДПС, БСП и ГЕРБ. Опитът да избяга с клишето използвано от политици за отговорите на хипотетични въпроси, само показва че Илиев се опитва да надскочи лигата си. В политиката и особено когато става реч за доверие в аванс от публиката, каквото той в момента иска, няма как да каже – вие първо ме изберете, пък след това ще ви кажа какъв съм. Не става, тогава няма да има нужда от въпроси и отговори и в предизборната борба от кандидатите за публични постове и трябва да ги избираме като котка в
  чувал. Поведението му усилва тезата че Слави иска да постави всички пред свършен факт и да реализира този мандат. Атаките му „за предателство“ на ДБ и ИБГНИ са само увертюра към пиара който ще се разгърне след това.
 • Много, много неубедителен за Барбадос. В същност сам се закопа. Най-напред със счетоводителите си, чийто брой издава повече работа като данъчни посредници за трети лица, отколкото като осчетоводяващи финансови операции на неговата дейност. След това със списъка, в който Барбадос не попадал. Оказа се, че е изваден от ЕК през февруари, а преди в годините в който Илиев е бил почетен консул е попадал. Изваждането от негативния списък на ЕК сега е само защото властите на Барбадос „сътрудничат“ на ЕК, но на негово място е включена Доминиканската република, на която агресивният Илиев побърза да каже че работи повече с нея. С това премахна всякакво съмнение, че този бизнес с оптимизацията на данъци и управлението на банкови сметки /освен офшорни компании с регистрация има и офшорно банкиране там/ му е основен.
  Отделна е темата с „почетните консули“ – кога бяха направени, кой ги избираше и т.н.
  Казаното от Илиев е сигурно доказателство, че новата схема която ИТН реализира е да контролират чрез позитивна/негативна дискриминация – или ти пращаме МВР и ДАНС, или разкриваш сметките си и ние те покриваме.
  Очевидно Слави разчита на него, защото от интервюто стана кристално ясно, че този човек е централен играч на ИТН. Упоритостта с която го налага за премиер, вицепремиер и силов играч осветява сценария за търсена и по-всяка вероятност уговорена подкрепа от ДПС и БСП. Нинова се опитва да се измъкне като уж съгласува позиция с ДБ и ИБГНИ, но това са маневри само защото не е изключено парламентарната група на левицата да не гласува единно. Тогава в уравнението влиза подкрепа на депутати от ГЕРБ – но пък Слави ще трябва да се лиши от главния си коз – ареста и атаката срещу Борисов. Тя е планирана да се проведе по всички правила на преходната „демокрация“ на мутрите – дай парите и си свободен /като му оставят една по-малка част/

Илиян Василев/ фейсбук

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

2021 08 09 12.10.42

Стефан Гамизов за Петър Илиев – този олигарх държи вашите пари, както никой друг.

2cba0ac32 toshko balabanov

Тошко Йорданов: Това е предателство. Осигуриха комфорт на Гешев