Home » България » Илия Тодоров: Експертизите проточват делата за загинали на пътя

Илия Тодоров: Експертизите проточват делата за загинали на пътя

Сподели новината

Родители на загинали деца при катастрофи искат бързи и ефективни присъди. „За съжаление делата за подобни случаи се проточват доста дълго. Една от причините за това е бавното изготвяне на експертизи”, обясни Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, цитиран от NOVA.

Автотехническите експертизи се бавят с години. „С право хората недоволстват и искат по-бързо правосъдие. В тази посока има предложение на СГП как да се подходи за решаването на този проблем. Предлага се да се направи един регистър на вещите лица, в който да се следи за тяхната натовареност”, допълни Тодоров.

Идеята е на пренатоварените вещи лица да не им се възлагат експертизи. „Присъдите се дължат на преценката на съда. Мога да дам два примера, които попадат в един и същи състав, но те са коренно различни”, обясни още той.

Поставете оценка:
4

Оценка 4 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар