Home » България » И шефът на БДЖ, като колегата от Автомагистрали и надзора на ББР – отказва да напусне

И шефът на БДЖ, като колегата от Автомагистрали и надзора на ББР – отказва да напусне

Сподели новината

Изпълнителният директор на БДЖ Никола Василев е поредният чиновник, който отказва да изпълни нарежданията на началника си – в случая на транспортния министър Георги Тодоров, и да напусне поста си, научи OFFNews.

След падането на ГЕРБ от власт редица чиновници на високи постове решиха да „играят сечено“ на служебното правителство. Въпреки че одитен доклад на Сметната палата констатира драстични нарушения в дружеството касичка „Автомагистрали“ ЕАД, шефът му Стоян Беличев, който бе уволнен от строителният министър Виолета Комитова, също отказа да си тръгне. По същия начин действаха и надзорниците на ББР, освободени от икономическия министър, също и шефът на Александровска болница.

Сега и шефът на БДЖ Никола Василев е решил да следва светлия им пример. Днес той, както и шефа на борда на жп превозвача Григори Григоров, получиха протокол за освобождаване заради куп безобразни нарушения по договори за милиони левове, както и заради постижението да влошат още повече състоянието и на без друго съсипаните БДЖ.

Според източници от БДЖ през последните дни директорът упорито се е опитвал да прехвърли вината за скандалните договори за ремонт на 40-годишни вагони на баснословни цени и за частната охрана на обекти на компанията на оперативното ръководство на БДЖ-Пътнически превози. За свое оправдание той е писал и писма, с които обаче не е успял да се спаси. Миналата седмица всеки ден обяснявал как си стяга багажа и как си тръгва, но в крайна сметка предпочел да си остане в просторния кабинет.

Днес, след позорното уволнение, Василев веднага тръгнал да търси адвокатски услуги и събрал шефовете на отдели в БДЖ. Казал им, „че е неправомерно уволнен, че няма да напусне и че от утре ще идва само да пие коктейли и няма да разписва нищо“, разказаха служители на БДЖ пред OFFNews.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената