Home » България » Йордан Цонев: Готови сме дори да се сбием за българските пенсионери, трябва да защитим хората с приемане на бюджета

Йордан Цонев: Готови сме дори да се сбием за българските пенсионери, трябва да защитим хората с приемане на бюджета

Сподели новината

След като приеха за рекордно кратко време бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса, депутатите започнаха да гласуват на второ четене държавния бюджет за 2024 година, съобщи bnt.bg.

Текстовете обаче не могат да бъдат приети изцяло, тъй като част от тях не е приета от бюджетната комисия към парламента. Липсва и публикуван доклад за гласуването на второ четене.

Държавният бюджет не беше заложен в днешния дневен ред, а е вкаран като извънредна точка в извънредното заседание.

От „БСП за България“ поискаха държавния бюджет да бъде представен член по член и изчетени всички предложения, за да бъдат обсъдени подробно, а не както е станало с малките бюджети.

„В боеве не участваме, но в дебат с аргументи – да. Искаме да говорим по бюджета, искаме думата да защитим нашите алтернативни предложения“, обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Отговор тя получи от председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС:

„Ако не ни давате възможност да вземем думата, за да защитим интересите на хората, сме готови дори да се сбием за българските пенсионери.“

Той започна с четенето на бюджета. Най-важният финансов документ в държавата е със заложен дефицит от 3% или 6,2 млрд. лева е недостигът на приходите спрямо разходите.

Поставете оценка:
2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

2 comments

  1. Анонимен

    Данчо ментата мислел за пенсионерите . Мисли ама как да ограби най добре българският народ

Твоят коментар