Home » България » Какво може да се случи след разкритите от служебния кабинет злоупотреби?

Какво може да се случи след разкритите от служебния кабинет злоупотреби?

Какво може да се случи след разкритите от служебния кабинет злоупотреби?

Само лек преглед на най-важните:

Държавната банка за развитие, вместо да подпомага дребния бизнес, е раздала всичките си кредити само на 20-ина фирми, пише e-vestnik. А лъвския пай от 1 млрд. е даден на 8 големи фирми. Половината от тях се оказаха свързани с човек, който попадна под ударите на закона „Магнитски”. Фирмите отказват да се явят на среща с новото ръководство на банката и с министъра.

БНБ отказва да утвърди новия директор и ръководство. Настоящите управители отказват да представят документация на министъра принципал и след освобождаването на хора от надзорния съвет.

Нищо не им пречи на кредитираните фирми да спрат да плащат кредити и да обявят несъстоятелност. Парите вече са прехвърлени и завъртени в разни схеми.

Агенция пътна инфрастрактура е раздала авансово 5 млрд. лева на съзвездие от фирми. Преди да са извършили работата. Това, което може да се очаква, е част от тези фирми да не свършат работата си по договорите и да фалират. Парите ще изчезнат съвсем законно.

За Агенция „Железопътна инфраструктура” още не са обявили мащаба на авансовото раздаване на пари, но там инвестициите са два пъти повече.

Военното министерство и то раздало авансово над 30 млн. лева за доставки, а и без конкурс. Проверката там не е от сега, предишния министър е бил в течение какво се прави.

Бюджетът на Министерство на културата е изтърбушен, а е още средата на годината. И ще се наложи от него да се покриват необяснимо похарчени няколко милиона евро за реконструкции на Ларгото. Необяснимо според проверка на ОЛАФ, не и от „нашите прокурори”.

Управлението на Борисов в последните години прилича силно на източване на държавата от всички възможни кранчета.

В което и министерство да бръкнеш, излиза материал за „нашите прокурори”. По-точно не излиза, потъва или предстои да потъне в папките.

МВРДАНС са с огромни бюджети. И за какво са харчени? Когато площадът се напълни с протестиращи с искане за оставка, службата ДАНС започва разработка за държавен преврат, МВР пуска преоблечени като полицаи биячи с татуирани мъртвешки глави на вратовете – същите, които носеха плакати „Гешев е радост” преди избирането му – някакво параполицейско образувание от близка до когото трябва охранителна фирма.

Проверките за незаконно подслушване на протестиращи и политици „нашите прокурори” ги осуетяват с измислени обвинения срещу хора от проверяващите. За един от тях подхвърлят на медиите снимка със сувенирни монети, представени като антични.

Силовите служби и министерства обслужват Борисов и след като той падна от власт. Големите медии обслужват Борисов и след като падна от власт. Всички уволнени, освободени задължително са изкарани по телевизията да обясняват колко са бели и добри и какви лоши хора ги уволняват. Но пък се видя какви калинки са.

Водещи и журналисти изведнъж станаха много смели и критични за пръв път от 10-на години, и започнаха да задават заядливи въпроси на министри и дори направо да ги нападат, като не им дават възможност да се изкажат (справка – интервю с министър Миинеков по БНТ).

Наричат България най-корумпираната страна в ЕС и никой не го оспорва. Само че как е хем най-корумпирана, хем управлението на Борисов не е корумпирано?

На предстоящите избори хората ще гласуват за и против мафия. Без преувеличение. И ще има хора, които пак ще гласуват за мафията. Защото от нея им зависи прехраната и благосъстоянието.

В този смисъл големи медии са съучастници на мафия. Дребният избирател, който гласува за Борисов, е помагач на мафия и т. н.

България няма изведнъж да се изчисти. Но връщане назад няма. Който живее в страх, че Борисов ще се върне, се заблуждава. На тези избори и ВМРО отказа да прави коалиция с него (ако влезе въобще).

За партията на Слави Трифонов имаше съмнения на предишните избори, че ще направи коалиция с Борисов, сега нма съмнения. Подобно беше и с БСП. Няма политически самоубиец, който да подкрепи правителство на Борисов. Той ще предприеме нова тактика – да измоли няколко министри в бъдещо коалиционно правителство. Но няма да има правителство с мандат на неговата партия и няма кой да го пусне на масата.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената