Home » България » Калин Стоянов: В МВР има общо 28 сигнала, касаещи Нотариуса

Калин Стоянов: В МВР има общо 28 сигнала, касаещи Нотариуса

Сподели новината

Проверката на МВР относно сигналите, свързани с Мартин Божанов-Нотариуса приключи. Резултатите показват, че във вътрешното ни министерство има общо 28 сигнала, касаещи Нотариуса. Това заяви в интервю пред bTV министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Според него, директорът на СДВР Любомир Николов не е човек, който казва нещо случайно. Щом е казал, че има следа и възможно, и заподозрян за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, има нещо предвид. Основните въпроси следва да са към разследващия екип.

Няколко пъти ми е задаван въпрос за това дали Божанов е бил сътрудник на МВР и продължавам да отговарям, че това ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производство. Прокурорът е този, който може да изиска информация.

„В МВР повече са сигналите свързани с Божанов. Ако не ме лъже паметта, те са точно 28. Като 22 от тези сигнали са против Мартин Божанов, а останалите са жалби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите. Тези, които са срещу него – разбрахме – са от съседи, имотните измами“, каза министърът.

Той посочи, че има различен тип сигнали за различни извършени според жалбоподателите престъпления от Нотариуса. Сигналите, които се изработваха от ГДБОП са за търговия с влияние и пране на пари.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар