Home » България » Калоян Методиев: Зад издигането на Григорова стояха Първанов, Тренчев и Борисов. БСП бе ползвана като инструмент

Калоян Методиев: Зад издигането на Григорова стояха Първанов, Тренчев и Борисов. БСП бе ползвана като инструмент

Сподели новината

„По време на цялата кампания хората от щаба на Григорова говореха за създаване на нов проект при положение, че е номинирана от една партия – БСП и още 10-12, които не съществуват. Не е скандално, а неуважително. Един вид хората, които представляват тази партия, са политически самоубийци, инструмент за политическите ти амбиции“, коментира политологът Калоян Методиев в студиото на „Денят ON AIR“.
Той припомни, че председателят на столичната организация на БСП заяви след първия тур: „Партиите бяха дотук, не искаме политически партии, няма да преговаряме с никого“.

„Това е като да се изплюеш в собственото си лице и в лицето на формациите, които те подкрепят. Третото – може ли да не вдигнеш телефона, когато ти звъни лидерът на националната партия – какво е това поведение – дали е самозабравяне, арогантност, омраза?“, попита гостът.
Той е убеден, че е имало задкулисни договорки между Григорова и Борисов.

„Трима от основните фигури, които стояха зад нейното издигане са Първанов, Костадин Тренчев и Бойко Борисов – те не биха донесли нищо добро на София, на развитието на града, хеле пък на БСП. Те тримата са гробокопачи на БСП. Григорова, като кандидат на тази тройка, щеше да нанесе политически щети. БСП беше използвана като инструмент“, каза още Калоян Методиев.

Политологът посочи пред Bulgaria ON AIR, че Григорова се е държала неуважително към политическите формации и техните лидери, използвайки обидни епитети: „Единственият, към когото беше уважителна, беше „господин Борисов“.
Гостът изрази мнението си, че и на тези избори е имало ала-бала. И даде пример.

„Виждаме гласовете на ГЕРБ на втория тур, далеч съм от мисълта, че столичния „Факултета“ от Хекимян на първи тур отива към Ваня Григорова от политическа любов“, заяви Методиев.
По думите му сглобката е нестабилна в своята стабилност.

„Борисов до такава степен е зависим от вътрешни и външни фактори, че единствено играе ролята на сърдито дете. Правителството си има вътрешна опозиция – Бойко Борисов, а лидер на външната е Корнелия Нинова“, добави в коментира си политологът.
Калоян Методиев очаква още промени в ДПС, което според него е на кръстопът заради геополитически размествания в САЩ, Русия и Турция. Очаква след Карадайъ и Пеевски да падне жертва: „Всичко е в главата на Доган“.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар