in

Калоян Методиев не изключва договорки за избори „2 в 1“ и продължаване живота на служебния кабинет

Тезата за избори „2 в 1“ – предсрочни парламентарни и президентски, се лансира все по-усилено. Това каза пред Българската национална телевизия политологът Калоян Методиев, който припомни, че още преди изборите на 4 април президентът е взел страна в изборния процес с призива си за подкрепа на „новите“.

„Така че не изключвам варианти за подобни договорки и продължаване на живота на този служебен кабинет, защото той се държа като всичко друго, но не и като служебен кабинет“, категоричен бе той.

По думите му заради изборните резултати в момента имаме повече въпроси отколкото отговори. „Вкара се още повече напрежение в политическата система, вместо успокоение. Това е на базата на субектите, на базата на един процес, който започна миналото лято, на умишлено дестабилизиране на държавата чрез дестабилизиране на партийната й система“, обясни Методиев.

В отговор на въпрос какво цели „Има такъв народ“ с бързите си и нестандартни ходове той предположи:

„Държи да се наложи, да се превърне в център на политиката в България, да срути системата – те самите казват, че са антисистемни, и евентуално да отидем на избори, където те евентуално да реализират още по-голям резултат. Тоест, от началото докрай в тяхното поведение имаме деструкция с цел акумулиране на повече гласове за себе си.“

Според политолога в посланията и действията на „Има такъв народ“ има разминаване.

„Не е случайно, че това е проект, замислен още преди първите избори през април – за реализиране т.нар. референдум през вота на суверена. Това става само чрез мнозинство в парламента. Е, няма да го получат – и първия, и втория не го получиха. Очевидно се върви към хвърляне на абсурдни предложения, чрез които да не се направи правителство – да се отхвърлят, да влязат в ролята на жертви и да отидем на трети избори“, коментира още Калоян Методиев.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

ca1ef4e09 bor djip2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Арогантността и хвалипръцковщината отровиха публичния дебат през последното десетилетие

Арогантността и хвалипръцковщината отровиха публичния дебат през последното десетилетие

c46700cb2 hristo panchugov bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Христо Панчугов: По-вероятно е да видим кабинет. Другото би било хазартен ход

Христо Панчугов: По-вероятно е да видим кабинет. Другото би било хазартен ход