Home » България » Кирил Петков: Ако някой ми нарежда по телефона, ще се върна в частния сектор
696a2aa9a kiril petkov2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Кирил Петков: Ако някой ми нарежда по телефона, ще се върна в частния сектор

Кирил Петков: Ако някой ми нарежда по телефона, ще се върна в частния сектор

“Нито аз, нито Асен Василев сме от хората, на които някой може да звънне по телефона и да каже какво да правим”, заяви министърът на икономиката Кирил Петков, който беше гост в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Петков беше категоричен, че ако това не се случи, той ще се върне в частния сектор и ще продължи да развива бизнеса си.

Гостът разказа и за емоционалното си преживяване по време на мисията за спасяването на алпиниста Боян Петров, който загуби живота си при изкачване на поредния осемхилядник.

“Най-важните фактори за инвестиции не включват парите, които държавата дава”, заяви министърът на икономиката Кирил Петков, който беше гост в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Петков обясни, че ако искаме да привлечем инвеститори, то следва да работим по линията на добавената стойност. “Знам рецептата за излизане от кризата на българските фирми, но тя не е много лесна”, изтъкна още министърът на икономиката.

Гостът обясни, че трябва се съсредоточим върху фирмите с експортен потенциал. “Това министерство трябва да бъде министерство на икономиката и на иновациите”, обясни още Петков.

Служебният министър беше категоричен, че няма такова нещо като малка корупция. Той изтъкна, че или има нулева корупция, или безконтролна такава.

“Държавата няма пари, тя само взема парите на хората и им сменя предназначението”, заяви министърът на икономиката Кирил Петков, който беше гост в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Петков беше категоричен, че всяко правителство следва само да преразпределя средствата на данъкоплатците.

Гостът разказа за първите си стъпки след завършването си на университета “Харвард” . По думите му, първият си проект завършва на 27 години със средства от САЩ. Следва втори и трети бизнес, като последният, свързан с пробиотици, е този, с който се е занимавал преди да заеме поста на служебен министър.

“Не виждам логика да се строят държавни сгради в “София Тех Парк”, заяви министърът на икономиката Кирил Петков, който беше гост в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Министърът на икономиката обясни, че големият му проблем с тази компания е свързан с това, че тя не участва в обществени поръчки.

Петков сподели в предаването “Делници” за пореден път, че президентът Румен Радев нито веднъж не му се е обадил по време на мандата му на служебен министър, за да му каже какво да направи.

2021-07-20
x

Check Also

Кирил Петков смени ръководителите в Държавната консолидационна компания

Министърът на икономиката Кирил Петков назначи двама нови изпълнителни директори на Държавната консолидационна компания (ДКК). ...