in

Кирил Петков: Жал ми е за Даниел Митов, държи се като адвокат на Пеевски и Божков

Министърът на икономиката Кирил Петков заяви пред bTV, че изпитва съжаление към заместник-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, тъй като в момента изглежда като адвокат на Делян Пеевски и Васил Божков.

„Преди това имах някакво уважение към него, но той се държи като адвокат на Пеевски и Божков. Истината е, че в момента Министерство на финансите се опитва да направи така, че обсегът на „Магнитски“ да не попадне в държавните компании, които също могат да попаднат там. Представете си, че една от тези 6 компании, с които 600 милиона са се похарчили без обществени поръчки, е на г-н Пеевски. Шансът да попаднем под „Магнитски“ е огромен. Законът за корупция в България, Законът за КПКОНПИ е с много по-голям лист и обхват.

Министерство на финансите прави много по-ограничителен кръг от компании, само тези, които са директно свързани с Пеевски, и директните им съдружници, иначе рискът за икономиката наистина е голям“, обясни Кирил Петков.

Факти

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

2637466c0 mitnici1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Важно! Пробутват на министър Василев стар и негоден устройствен правилник за митниците

Важно! Пробутват на министър Василев стар и негоден устройствен правилник за митниците

768x432 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Даниел Митов: Г-жа Караянчева е най-големият политически боец, който познавам!

Даниел Митов: Г-жа Караянчева е най-големият политически боец, който познавам!