in

Кирил Петков: Не е въпросът да сме ”наши” срещу ”ваши”, а парите на хората да се разходват ефикасно

От тук нататък по-важна е позитивната част. Надявам се от всичко това да се спре с “наши” срещу “ваши”. А парите да се разходват по най-ефикасния начин. Да работят язовирите за хората, от чиито пари са платени.

Това заяви пред btV служебният министър на икономиката Кирил Петков. Повод за думите му е новата порция скандали, които станаха повод за размяна на реплики между бивши и настоящи управляващи. Петков заяви, че има огромни нередности при проверката на три язовира. Един от тях е “Пазар дере”, а по-късно се оказа, че ситуацията е идентична с още два водоема.

През уикенда министър Петков разкри гигантски далавери и при ремонтите на язовири, за които са платени половин милиард лева от бюджета. От ГЕРБ пък определиха казаното като “комедиен скеч” и дори обвиниха Петков, че е източил язовирите, а после е ходил да се снима край тях.

“Ходил съм и трите язовира да ги снимам, източвам и затревявам. Изглеждат идентично. Реално се водят още в ремонт. Това е интересно – самият ремонт се извършва от фирмата “Монтажи”, която ги е предала като завършени обекти към Държавната консолидационна компания. Шест месеца по-късно не са били предадени на реалните експлоататори. Платени са едни пари, а язовирите стоят празни, защото се водят в ремонт и не могат да се заверят. От 400 язовира, при вкарани 630 милиона лева, само 10 са извършени. Проверих три от тях и те са на едно дередже – затревени и без право да събират вода”, обясни Петков.

Той обясни, че по закон в момента крановете на тези язовири трябва непрекъснато да са отворени, защото водоемите се водят в ремонт.

“Трябва да се изтича тази вода. Не се знае дали тези съоръжения работят. Беше жалко да чуя такива упреци, че аз съм ги източил – похарчени са двойно повече пари, не е свършена работата шест месеца, не са вкарани в експлоатация”, обясни още Петков по адрес на обвиненията към него, че става дума за целенасочена политическа акция.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

0000493609 article2

22-годишен изстреля 8 куршума по жена в Студентски град

fd6974d32 radev bgnes

Радев за скандала около Узунов: Ченгеджийски похвати. Фантазиите на Борисов извират от шкафчетата