Home » България » Кирил Петков: Не е въпросът да сме ”наши” срещу ”ваши”, а парите на хората да се разходват ефикасно

Кирил Петков: Не е въпросът да сме ”наши” срещу ”ваши”, а парите на хората да се разходват ефикасно

Сподели новината

От тук нататък по-важна е позитивната част. Надявам се от всичко това да се спре с „наши“ срещу „ваши“. А парите да се разходват по най-ефикасния начин. Да работят язовирите за хората, от чиито пари са платени.

Това заяви пред btV служебният министър на икономиката Кирил Петков. Повод за думите му е новата порция скандали, които станаха повод за размяна на реплики между бивши и настоящи управляващи. Петков заяви, че има огромни нередности при проверката на три язовира. Един от тях е „Пазар дере“, а по-късно се оказа, че ситуацията е идентична с още два водоема.

През уикенда министър Петков разкри гигантски далавери и при ремонтите на язовири, за които са платени половин милиард лева от бюджета. От ГЕРБ пък определиха казаното като „комедиен скеч“ и дори обвиниха Петков, че е източил язовирите, а после е ходил да се снима край тях.

„Ходил съм и трите язовира да ги снимам, източвам и затревявам. Изглеждат идентично. Реално се водят още в ремонт. Това е интересно – самият ремонт се извършва от фирмата „Монтажи“, която ги е предала като завършени обекти към Държавната консолидационна компания. Шест месеца по-късно не са били предадени на реалните експлоататори. Платени са едни пари, а язовирите стоят празни, защото се водят в ремонт и не могат да се заверят. От 400 язовира, при вкарани 630 милиона лева, само 10 са извършени. Проверих три от тях и те са на едно дередже – затревени и без право да събират вода“, обясни Петков.

Той обясни, че по закон в момента крановете на тези язовири трябва непрекъснато да са отворени, защото водоемите се водят в ремонт.

„Трябва да се изтича тази вода. Не се знае дали тези съоръжения работят. Беше жалко да чуя такива упреци, че аз съм ги източил – похарчени са двойно повече пари, не е свършена работата шест месеца, не са вкарани в експлоатация“, обясни още Петков по адрес на обвиненията към него, че става дума за целенасочена политическа акция.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената