Home » България » Коранът и сомалийските пирати спънаха Георги Петлешков в „Стани богат“

Коранът и сомалийските пирати спънаха Георги Петлешков в „Стани богат“

Сподели новината

Въпрос за сомалийските пирати и състезание по наизустяване на Корана спънаха Георги Петлешков в борбата му в „Стани богат“. 

Обещаващият български лекар, специалист в терапията на черепно-мозъчни травми се оказа в капана на многопластово питане за това какво получават децата, които победят в състезание по рецитиране на Корана. Възможните отговори бяха къща, камила, екскурзия в Европа и „Калашников“.

Реклама

Д-р Петлешков съвсем правилно се ориентира, че едва ли ще е къща, нито пък екскурзия в Европа. Неговият аргумент бе, че ако най-добрият хафъз (рецитатор на Корана) е дете без родители, няма кой да подпише документите му за пътуване. Това, че в Сомалия изобщо няма турагенции, че сомалийците пътуват с визи и че именно затова препълват лодките на трафикантите в Средиземно море му убягна, но логиката му го спаси от даване на този грешен отговор.

Д-р Петлешков се обади на свой приятел, но не можа да получи помощ. Той заложи на камила, а се оказа „Калашник“.

Участникът в шоуто смяташе, че след като в Сомалия всеки има оръжие, АК-47 не представлява някаква особена ценност. Друг негов аргумент бе, че едва ли държавата ще толерира пиратството и престъпността. НО… в Сомалия няма държавност от 1992 г. насам. Страната е разпарчетосана между безброй племенни съюзи, полеви командири и ислямистки движения. Между тях от десетилетия се води коямарна гражданска война и сомалийските пирати са може би най-малкият дерт.

Въпросното раздаване на калашници на децата е частен случай. Състезанието по запаметяване на Корана се организира от ислямистко радио.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар