Home » България » Корнелия Нинова: Никакво оръжие за Украйна
d0bad0bed180d0bdd0b5d0bbd0b8d18f d0bdd0b8d0bdd0bed0b2d0b0 d0bdd0b8d0bad0b0d0bad0b2d0be d0bed180d18ad0b6d0b8d0b5 d0b7d0b0 d183d0bad180 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Корнелия Нинова: Никакво оръжие за Украйна

Корнелия Нинова: Никакво оръжие за Украйна

Корнелия Нинова попари управляващата коалиция за предоставянето на оръжие на Украйна и посещението до Киев, което утре организира премиерът Кирил Петков.

След предаването ще се включа в Коалиционния съвет. Нашите аргументи са известни и ние сме последователни в това. Смятаме, че на Украйна трябва да се помогне с хуманитарна помощ и с помощ към бежанците, но че не трябва да предоставяме оръжие, защото това е начин да продължава войната, а ние искаме мирни преговори и намиране на дипломатическо решение за възстановяване на икономическите отношения в света, коментира вицепремиерът в предаването “Още от деня” по БНТ.

Още новини от Украйна

На Дмитро Кулеба ще отговоря, че всеки в Украйна има право да изразява своето мнение, но решенията за България се взимат в България от българските легитимни институции като суверенна държава, отсече Нинова. И допълни: “Германският канцлер вчера също каза “край” и няма да предоставя повече оръжия на Украйна, защото иска мирно споразумение и план за мир.”.

Нинова съобщи, че научила от медиите за идеята на Кирил Петков делегация на управляващата коалиция да посети Киев. Решихме, че няма смисъл да има човек на БСП, защото ако целта на това пътуване е да се запознаем на място с ужаса на войната и с последиците с жертвите, ние това го знаем добре и сме съпричастни към мъката на тези хора. Помагаме им с хуманитарна помощ и с приемане на бежанците, каза Нинова.

Ако целта е да чуем от господин Зеленски какво иска, очи в очи, също го знаем. И днес вицепремиерът на Украйна е заявил, че искат оръжие, тоест, ние това го знаем. Просто да пътуваме до там, за да го чуем, за нас няма смисъл. Освен това, това едва ли ще промени и нашата позиция, категорична бе Корнелия Нинова.

Поставете оценка:

3.5

Оценка 3.5 от 13 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-04-26

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Илия Налбантов: Отказът да пратим оръжие за Украйна ще отблъсне бъдещи инвеститори

Ангажирането на държавата с предоставянето на военна помощ носи политически дивидент на държавата ни и ...