in

Костадинов: С еврото, последнoто от българската независимост ще остане в историята

“С приемането на еврото, последният елемент от българската независимост ще остане в историята”. Това заяви лидерът на политическа партия “Възраждане” Костадин Костадинов в студиото на “Лице в лице” по бТВ.

Костадинов припомни, че още през 2018 г. “Възраждане” е инициирала подписка за провеждане на референдум по въпроса за замяната на лева с евро, която е била подписана от повече от 220 хиляди души. Според него и до днес не повече от 20% от българското население подкрепя въвеждането на европейската валута.

Той изрази и притеснението си, че в момента съществува механизъм за влизане в еврозоната, но не и такъв за излизане от нея.

“Нашата икономика е най-слабата в Европейския съюз и подобна стъпка ще бъде катастрофа за икономиката, спестяванията, заплатите и пенсиите ни”, каза лидерът на “Възраждане”.

Костадинов добави, че от партията му са поискали оставката на финансовия министър Асен Василев.

Според лидера на ПП “Възраждане” България няма реална изгода от членството си в Европейския съюз към този момент.

“Всяка година България плаща един милиард лева и получава милиард и половина, като ние плащаме в брой още в края на март, а парите насреща идват по проекти, голяма част от които дори не се усвояват”, изрази критиките си той.

Председателят на ПП “Възраждане” заяви, че “няма вечни съюзи, има само вечни интереси” и основното нещо, върху което трябва да се фокусираме, е възстановяване на българската държавна независимост и суверинитет, като решенията за България трябва да се вземат тук, а не отвън.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

400b4f457 asen vasilev alternativata

Асен Василев: Ще обеднеят хората, които карат Майбаси, защото са получавали поръчки без конкурс

023f82e15 minekov eurocom

Проф. Минеков: Частни медии, любимци на правителството, се изхранват чудесно с държавни и европейски парички