in

Костадинов: С еврото, последнoто от българската независимост ще остане в историята

“С приемането на еврото, последният елемент от българската независимост ще остане в историята”. Това заяви лидерът на политическа партия “Възраждане” Костадин Костадинов в студиото на “Лице в лице” по бТВ.

Костадинов припомни, че още през 2018 г. “Възраждане” е инициирала подписка за провеждане на референдум по въпроса за замяната на лева с евро, която е била подписана от повече от 220 хиляди души. Според него и до днес не повече от 20% от българското население подкрепя въвеждането на европейската валута.

Той изрази и притеснението си, че в момента съществува механизъм за влизане в еврозоната, но не и такъв за излизане от нея.

“Нашата икономика е най-слабата в Европейския съюз и подобна стъпка ще бъде катастрофа за икономиката, спестяванията, заплатите и пенсиите ни”, каза лидерът на “Възраждане”.

Костадинов добави, че от партията му са поискали оставката на финансовия министър Асен Василев.

Според лидера на ПП “Възраждане” България няма реална изгода от членството си в Европейския съюз към този момент.

“Всяка година България плаща един милиард лева и получава милиард и половина, като ние плащаме в брой още в края на март, а парите насреща идват по проекти, голяма част от които дори не се усвояват”, изрази критиките си той.

Председателят на ПП “Възраждане” заяви, че “няма вечни съюзи, има само вечни интереси” и основното нещо, върху което трябва да се фокусираме, е възстановяване на българската държавна независимост и суверинитет, като решенията за България трябва да се вземат тук, а не отвън.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

400b4f457 asen vasilev alternativata - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Асен Василев: Ще обеднеят хората, които карат Майбаси, защото са получавали поръчки без конкурс

Асен Василев: Ще обеднеят хората, които карат Майбаси, защото са получавали поръчки без конкурс

023f82e15 minekov eurocom - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Проф. Минеков: Частни медии, любимци на правителството, се изхранват чудесно с държавни и европейски парички

Проф. Минеков: Частни медии, любимци на правителството, се изхранват чудесно с държавни и европейски парички