Home » България » „Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“ За ГЕРБ скандалното разкритие за „Пазар дере“ било… „комедиен скеч“

„Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“ За ГЕРБ скандалното разкритие за „Пазар дере“ било… „комедиен скеч“

Сподели новината

„Комедиен скеч“ – така бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов от кабинета „Борисов 3“ нарече скандалните разкрития, които вчера настоящият икономически министър Кирил Петков направи за язовир „Пазар дере” до Ловеч. Рано тази сутрин по bTV Борисов влезе в отбранителна позиция, като започна с обяснения и опровержения на обвиненията, отправени от Петков.

Припомняме, че вчера служебният министър показа резултатите от проверка на едно от дружествата под негова юрисдикция – Държавната консолидационна компания. От тях става ясно, че язовирът е бил източен преди Кирил Петков да се снима на мястото. По думите на сегашния министър на икономиката предишното правителство е похарчило над  2 милиона лева за водоем, в който всъщност няма вода и изглежда като „локва“.

„Става въпрос за тежко подвеждане на обществото. Язовирът е бил източен на 31 май. Водоемът беше опасен още през 2013 г. Целта ни бе да запазим живота и здравето на хората”, опита да се оправдае Лъчезар Борисов, според когото хората от свитата на Борисов се ръководили от закона във всичките си действия.

Борисов насочи своите изстрели срещу министърът на икономиката Кирил Петков, като го обвини в „тежки манипулации“.

„Той не е избран, а е назначен. Поръчката за язовир „Пазар дере“ е абсолютно законова, всичко е по Закона за обществените поръчки. Да отделим и малко време за този комедиен скеч, който направи той“, коментира Лъчезар Борисов, ала думите му звучаха почти като незнаещ ученик пред учителка.

„Предоставям ви снимка контролно-измервателната система, която на 31 май показва, че язовирът е пълен и след това се вижда как нивото на водата рязко пада надолу точно преди правенето на този репортаж. Ето и снимка от контролно-измервателната система, която да покаже, че на 3 юни има изпускане на язовира“, обясни той и попита кой нареди язовирът да бъде източен.

Фрог Нюз

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената