Home » България » Крум Зарков: БСП подкрепя Радев, той поема отговорност

Крум Зарков: БСП подкрепя Радев, той поема отговорност

Сподели новината

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство, а за министър на правосъдието беше назначен Янаки Стоилов от БСП.

„Доволни сме, че проф. Стоилов е част от служебния кабинет заради личните му качества и авторитет и защото това показва, че БСП подкрепя президента и заради ресора, в който е назначен“, заяви депутатът от левицата Крум Зарков в ефира на „Денят ON AIR“.

По думите му времевият хоризонт е силно ограничен, но за тези два месеца Стоилов ще може да покаже истинската роля на Министерството на правосъдието. А относно комисията по ревизия той коментира:

„Ето какво би могъл да направи – в прословутата комисия имало клипове със затворници, които са изтезавани. Една проверка по този въпрос е в правомощията на Министерството на правосъдието. Надявам се Комисията по ревизия няма да е поредното шоу, с което сме свикнали. Винаги оставаш с лош послевкус, когато не се стигне до истината“.

Зарков смята, че за да се стигне до истината, трябва правораздавателните институции, най-вече прокуратурата, да си свършат работата и да отсекат кое е вярно и кое – не.

„Служебният кабинет взима експертизата на цялата нация и се опитва да даде баланс – има леви, има и десни. Президентът е постигнал най-важното – можем да спорим дали са леви или десни, но няма спор дали са професионалисти. Първият поглед върху служебния кабинет е доста обнадеждаващ“, каза Зарков пред Bulgaria ON AIR и добави:

„Всички трябва да работят като екип но, не мога да подценя ролята на нито един от тях“.

Депутатът от левицата смята, че страната се намира в политическа криза, а парламентът се е оказал ялов.

„Всеки министър носи отговорност за собствения си ресор и всички са на гърба на президента Радев, но той ще се справи. Румен Радев ще бъде оценяван, независимо от предстоящите избори – най-вече от историята.  Той поема отговорността по убедителен начин. Няма нужда от спекулации и притеснения, както хората от ГЕРБ и отиващото си мнозинство определят положението като драматично“, заяви Зарков.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената