Home » България » Култовата врана Пейо отлетя, стопанинът й почина (ВИДЕО)

Култовата врана Пейо отлетя, стопанинът й почина (ВИДЕО)

Сподели новината
  • Якимово скърби за двойната загуба 
  • Птицата замина с ято птици и не се връща, Любен Здравков си отива преди броени дни 

Мъка застигна монтанското село Якимово!

Култовата врана Пейо, която доби широка популярност след репортаж за нейното опитомяване в социалните мрежи от местен жител, е отлетяла с ято други врани още миналото лято и оттогава не се е връщала. А преди броени дни стопанинът й бай Любен Здравков, който я опитомява и я превръща в най-близкия си другар в двора на къщата си, си отива и вече е погребан.

Реклама

Тъжната новина съобщи във фейсбук профила си Семчо Миронов от Якимово. Именно възрастният мъж популяризира историята на бай Любен и враната Пейо със своята камера. Човекът засне видео, в което показа как враната се превръща в най-близкия домашен любимец на неговия съселянин, каца му на рамото, винаги го придружава навън и е неизменен спътник в къщната работа и шетането из двора и градината.

Видеото е споделяно и гледано стотици хиляди пъти, а дружбата между дядо и врана се превърна в емблематична за малката монтанска община.

Враната Пейо пада от гнездото си. Снахата на Любен я намира и започва да се грижи за нея. След месец жената решава да я занесе в дома на свекър си и да я пусне на свобода, но пилето не си тръгва. Двамата дотолкова се привързват един към друг, че стават неразделни. До миналото лято, когато Пейо отлита с ято врани и повече не се връща. А бай Любен остава самотен без своя другар.

„Имаше сериозни проблеми със сърцето. Отиде си миналата седмица. Запалих свещ, на погребението имаше десетина души. Но това е житейският път. Много хора идваха след репортажа най-вече заради враната, не толкова заради човека. Сега нито той е тук, нито враната“, тъжно сподели пред „България Днес“ кметът на Якимово Георги Георгиев.

„Такъв случай няма и това ще остане един голям спомен поне за Якимово“, казва приживе Любен Здравков. И се оказва прав.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар