in

Кьовеши пристигна у нас. Посрешнаха я с викове ”Гешев е мафия!” /видео/

20210610 180353

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристигна у нас. Тя влезе в сградата на Министерството на правосъдието пеша, придружена от охранители. Протестиращи я чакаха пред ведомството, като всички скандираха ”Кьовеши!”, ”Гешев е мафия!” и традиционното ”Гешев е позор! Оставка и затвор!”

Те носят плакати на български, румънски и английски призовават Кьовеши да не вярва на обвинител №1 Иван Гешев, когото наричат „мафиот“, скандирайки „Гешев е позор!“. 

Първата среща на Кьовеши е с правосъдния министър Янаки Стоилов. Очаква се основната тема на разговор с него да бъде непопълнените места за български делегирани прокурори. 

Кьовеши е на работно посещение в България на 10 и 11 юни 2021 г.

Предвидена е работна среща и с главния прокурор Иван Гешев и с прокурорската колегия на ВСС, на която ще се обсъди попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори.

Кьовеши е на работна визита в България на 10 и 11 юни 2021 г. Страната ни е първата, която тя посещава, откакто ръководената от нея институция започна да работи на 1 юни. Предвидена е работна среща и с главния прокурор Иван Гешев, и с прокурорската колегия на ВСС, на която ще бъде обсъдено попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. В рамките на утрешния ден Лаура Кьовеши ще даде пресконференция в Дома на Европа и ще отговаря на въпросите на българските медии.

Обществените нагласи за посещението на европейския главен прокурор у нас са на двата полюса- Някои виждат в появата й спасение, а други предупреждават, че от визитата й няма да излезе нищо бомбастично.

Очаквайте подробности!

https://www.facebook.com/referendumi.spravedlivost/

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

991 ratio ministyr mladen marinov

Младен Маринов: Не можете да изчегъртате моите хора от МВР

b77ea7eb5 geshev siika mileva shpioni bgnes

Сийка като нищо ще забатачи още повече ведомството, което е най-близо до Господ