Home » България » Кючюк: България се справя сравнително добре, да не кажем и много добре с управлението на външните граници

Кючюк: България се справя сравнително добре, да не кажем и много добре с управлението на външните граници

В сряда госпожа Фон дер Лайен изкара на преден план важността на това България и Румъния да бъдат част от шенгенското пространство. Митът, че Шенген е в пряка връзка с опазването на външните граници, не е до там верен. Видя се – включително и от нейното изказване, че България се справя сравнително добре, да не кажем и много добре с управлението на външните граници, които са и европейски граници“. Това коментира в предаването „Лице в лице“ евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.
„Механизмът за сътрудничество и проверка за България вече не съществува. Много пъти сме казвали, че той е несправедлив. Мнението, че той трябва да бъде непосредствено свързан с приемането на България в Шенген вече не е релевантен, той не стои на дневен ред“, посочи той.

„Това е още един аргумент да впрегнем всички политически и дипломатически усилия в името на това да потърсим подкрепа от държави, които не ни подкрепят. За да може много аргументирано да се отиде и във Виена и в Хага, за да се каже, че така не може да се продължава. Съюзът ще бъде много по-консолидиран, ако България и Румъния са там“, каза Кючюк.

Поставете оценка:
2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар