Home » България » Летни температури през следващата седмица

Летни температури през следващата седмица

Сподели новината

Летни температури през следващата седмица
Температурите навън са високи за сезона. „Събота и неделя ще бъдат много подходящи за високопланински туризъм. В неделя по Черноморието за кратко ще превали, морската вода е с температура около 12 градуса. По Средиземноморието и Бяло море температурата на водата е 18 градуса“, каза синоптикът Петър Янков в „България сутрин“.

В неделя следобед главно в Източна България пътните настилки ще бъдат мокри и трябва да се внимава, обърна внимание той. Няма условия за градушки, които се появяват края на април и началото на май.

В ефира на Bulgaria ON AIR синоптикът каза и че „почти през цялата следваща седмица времето ще бъде сухо. В понеделник има условия за слани в западните полета. През деня почти през цялата седмица температурите ще варират между 20 и 27 градуса. По-сериозни валежи се очакват около 12 април. Тогава може да се очакват неблагоприятни метеорологични явления“.

Според Янков по-високите температури са свързани с преноса на сух и топъл въздух от юг. 

„Нормално е до нас да достигат прахови частици. Повишените температури се дължат и на наличието на прах в атмосферата. На Балканите температурите са високи, но през уикенда София ще бъде най-хладната столица с температури от 22 до 24 градуса. Много бързо преминават облачни системи, но не водят до сериозни валежи“, посочи синоптикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар