Home » България » Любен Дилов: Тестостеронът от предишните избори не можа да се оттече и се прехвърли в следващите

Любен Дилов: Тестостеронът от предишните избори не можа да се оттече и се прехвърли в следващите

Сподели новината

Случи се нещо тъпо, и то е че тестостеронът от предишните избори не можа да се оттече, справка – тъжната съдба на 45-ия парламент, и той направо се прехвърли в следващите, което практически изключва политическия разговор.

Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син в предаването „Панорама“ по БНТ. 

По думите му ние сме всъщност постоянно в предизборна кампания, а в такава рядко се води разговор, защото там се вдигат лозунги, там се сочи враг, насъскват се обществени разделения и всъщност не се състоя нито един смислен разговор.

„Най-хубавото на отминалите избори е, че суверенът зададе една прекрасна задача. Той каза: Ето, имаме здравна криза, имаме икономическа криза, ето и една политическа криза, да видим дали ще се справите. Ами, не се справихме. Естественият ход са нови избори“, категоричен беше Дилов-син.

Това, което се е случило след предишните според него е осъдителна присъда от избирателите към политическия елит и тя е много тежка. И е най-лесно в момента да не се говори какво ще се случи утре или другиден, а да се нахвърляш на този, който е управлявал досега. „Това е много просто, не изисква мислене, не изисква четене на програми, не изисква писане, изисква просто да вдигаш лозунги“, допълни депутатът.

„Най-вероятно в Плана за устойчивост ще трябва да се ангажираме с дата за затваряне на ТЕЦ-овете. Ето един много тежък проблем, който е много по-голям и засяга живота на сигурно над 100 000 семейства. Много по-лесно е да се занимаваш с някакъв реваншизъм, да казваш: тия са лоши, тия са добри“, коментира още Дилов-син.

Той коментира и днешните рокади в НАП и Агенция „Митници“, както и последвалите реакции на ГЕРБ.

„Аз не мисля, че е чак толкова развълнуван нашият лагер. Има няколко знакови неща, които се случиха и дори да не си в лагер, си задаваш логичния въпрос: Какво ще промени смяната на шефа на митниците и на НАП., т.е. как ще допринесе за по-честни избори?

Ако тръгнем да развиваме тази теза, могат да се кажат и по-сурови неща, за нови назначения, затова че, първият сменен знаково човек е един важен свидетел по едно важно дело, тези неща правят впечатление. Но аз не мисля, че има някакво голямо вълнение по отношение на този служебен кабинет“, допълни Дилов-син.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената