in

Любомир Дацов: Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава

6d74f475f lubomir dacov bgnes

Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава. От 2019 г. има COVID. Излиза, че нашата държава няма статистика и информация на базата, на която да управлява пандемията, да води борбата и да взима решения. Т.е. излиза, че здравното министерство и министрите, които са го ръководили досега всъщност не са ни трябвали, защото те не са взимали информирани управленски решения. Това коментира по Нова телевизия финансистът Любомир Дацов.

„След като нямаш информация, няма как да взимаш решения. Така излиза, че всички тези прищевки и решения, които бяха взимани, всъщност са били техни лични виждания, основани на някакви усещания, но не на истинска научна информация“, обясни той.

„Всички правителства по света горе-долу реагираха по един и същи начин и според мен се провалиха.  Провалиха се в това да структурират и организират здравните си системи, в мерките, които предложиха и решенията, които взимат. Пътувам много и виждам, че няма значение в строгостта на мерките, които се взимат. Има държави, където ограниченията са супер строги и вируса нанася огромни щети и има държави с либерални мерки, където заболеваемостта не е толкова катастрофална“, коментира още той .

По думите му нивото на здравните системи играе тежка роля. „Където нивото е ниско, има висока смъртност и това вече е отговорност на правителството. Политиците отговарят за това здравната система да е сигурна. За съжаление в момента в повечето предизборни програми темата за здравеопазването и за сигурността на системата, изобщо не се третира, или ако се прави, то е по един абсурден начин“, добави Дацов.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

3ae67666b metodi andreev

Методи Андреев: Гешев да каже кои са 38-те държавни служители скрили банкови сметки и имоти в чужбина

1ff635987 semerdjiev2

Бивш министър ocъди пpoĸypaтypaтa зa 33 700 лeвa