Home » България » Любослав Костов: КНСБ очаква от управлението след ротацията по-активен диалог по всички теми

Любослав Костов: КНСБ очаква от управлението след ротацията по-активен диалог по всички теми

Сподели новината

Министерството на труда и социалната политика направи много малко. Нито линията на бедност беше коригирана така, както предлагаме от години, нито директивата за адекватна МРЗ беше транспонирана. Не отричаме, че бе направено много в социалната сфера за децата, но не и за работещите.

Това каза главният икономист на КНСБ Любослав Костов пред NOVA NEWS.

Той посочи, че от КНСБ очакват от управлението след ротацията по-активен диалог по всички теми.

Костов постави оценка 4,50 на Министерството на финансите, тъй като са поискали 10% ръст на доходите, за да няма отлив на кадри от обществената сфера, но увеличението реално било 4,5 – 5%.

Костов коментира и темата за различните доходи при мъжете и жените. Той каза, че жените по-често се занимават с домакинска работа. Икономистът посочи, че проучване показва, че около 35 млрд. лв. са изработени от жените в едно домакинство, но не са платени и отчетени статистически. „Ако този труд се отчита, щяхме да имаме с 20% по-висок БВП, но това няма как да се случи“, каза още Костов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар